Zsarolóvírusos tények, trendek és adatok 2021-ban

Ahogy a digitális bűnözők egyre többféle kibertámadást hajtanak végre, a zsarolóvírusok által okozott pénzügyi károk is világszerte súlyosbodnak – becslések szerint 2021 végére már 20 milliárd dollárt is elérhetik.

Az egyre kifinomultabb zsarolóvírusok sajátossága, hogy még a legegyszerűbb típusuk is rengeteg idő- és pénzveszteséget képes okozni. A súlyosabb támadások megbéníthatják, sőt akár még teljesen tönkre is tehetik az elszenvedő cégeket, melyek közül a nagyvállalatokra is igen súlyos csapásokat tudnak mérni a támadók. A felkészületlen felhasználók és vállalatok pillanatok alatt elbukhatják adataikat és pénzüket, ez különösen napjaink bizonytalan és nehezen megjósolható jövővel rendelkező gazdasági helyzetében okozhat visszafordíthatatlan károkat.

Nem igazán lehet könnyen győzelmet aratni a kibertérben zajló zsaroló célú támadások ellen. Az egyedüli módja a megfelelő megelőzés: legyünk képben a zsarolóvírusok működésével, valamint hogy mikor, hol, hogyan és kiket céloznak meg elsősorban
Az alábbi tények, statisztikák és trendek segítenek Önnek megérteni, hogy mennyire komoly fenyegetést jelentenek személyes és üzleti életére a zsarolóvírusos fenyegetések.

A zsarolóvírusok okozta károk évről évre emelkednek, már bőven 10 millió amerikai dollár felett jár az általuk okozott károk mennyisége. A váltságdíjak kifizetése és a kiesett idő nagyon megnehezíti számtalan áldozatul esett szervezet működését, és csak egyre több ilyen támadás fog történni a jövőben.

Zsarolóvírusos tények, trendek és adatok 2021-ban

Az évek során majdnem megduplázódott az átlagosan követelt váltságdíjak összege, és rohamosan növekedni látszik ez a trend is. Bár nagyvállalatoknál kevésbé tűnik komoly összegnek pár ezer dollár, a kisvállalatokat akár szinte tönkre is teheti a váltságdíj megfizetése vagy adataik elvesztése. Azt se feledjük, hogy a sikeres támadásokat előszeretettel ismétlik meg a támadók, újabb és újabb váltságdíjakat követelve korábbi áldozataiktól.

Ráadásul egyes támadók még tönkre is teszik vagy törlik az áldozatul esett cég fájljait, miközben a váltságdíjat várják – így fitogtatják erejüket. A kiberbűnözők végső céljától függetlenül a zsarolóvírusok okozta károk jelentősen túlmutatnak a váltságdíjon.

A támadók által kikövetelt váltságdíjakon túl jóval nagyobb financiális károkat szenvednek el az áldozatok. Rengeteg cégnél nyilatkoztak, hogy zsarolóvírusos támadások miatt súlyos adatvesztéseket és kieséseket szenvedtek el. Mindkét végkimenet jelentős költségekkel jár a cégek számára, de különösen a több száz alkalmazottat foglalkoztatókat érintik súlyosan.

A hosszas kiesések miatt akár több millió dolláros bevételtől is eleshetnek a cégek. Ami még ennél is rosszabb, hogy a fogyasztók bizalmát is elveszthetik. Ez különösen olyan kultúrákban jellemző, ahol nagy bizalmat szoktak a cégekbe fektetni, ilyen helyeken a cég és termékei iránti kereslet is jelentősen megcsappanhat.

 

Zsarolóvírusos tények, trendek és adatok 2021-ban

További információ és a teljes cikk elérhető a Safety Detectives weboldalán:

https://hu.safetydetectives.com/blog/zsarolovirusos-tenyek-trendek-es-adatok-ban/

 

Közzététel dátuma: 2021 január 26, kedd
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: kibertámadás, digitális bűnöző, zsarolóvírus, ransomware, Safety Detectives

További sajtóközlemények: rongo.hu

Sivatagosodás és pusztító árvizek várnak ránk, ha nem cselekszünk

Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat.

Egyéb

Online csereprogramokkal pöröghet fel az 5G telefonértékesítés

A felhasználók többsége 5G kompatibilis mobilra cseréli telefonját az elkövetkező 24 hónapban.

IT/Telekom

Home-office: eszünk ágában sincs feladni a megszerzett jogokat!

Az Otthontérkép Magazin és az Ingatlantájoló.hu friss, közös home-office felmérését 1169 fő töltötte ki.

Marketing

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

Friss címkék

ransomware Safety Detectives amerikai kongresszus tudatos számítógép-használat Capitolium kártékony kód Groupama Biztosító Zrt. Országos Mentőszolgálat KGFB Groupama KGFB Groupama KGFB visszatérítés COVID 19 COVID-19 mentális egészség mentális rendellenesség koronavírus pszichiátriai diagnózis Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány CCHR WWF ÖkoPanda Viber környezettudatosság WWF Magyarország civil szervezet zöld helyreállítás Rakuten Viber kiberbűnöző vírusirtó adathalász-kísérlet Coinminer kriptovaluta bányászat G DATA vírusvédelem Vivre Vivre Black Friday Vivre Black Friday 2020 .Vivre 2020 online lakberendezés lakberendezési és dekorációs webáruház pszichiáter G Data androidos kártevő kártékony androidos alkalmazás kártékony Android app Android malware Android dropper G DATA Mobil Malware Mobil Malware G DATA Mobil Malware jelentés OTP Nyugdíjpénztár időskor öngondoskodás kutatás WWF Az új norma nyilatkozata David Attenborough WWF kampány természetkárosítás pszichiátria emberi jogok kényszerbeszállítás kényszerkezelés WWF Élő Bolygó Jelentés Élő Bolygó Jelentés 2020 pszichiátriai betegek jogi védelme Hídvégi Klára bírói szemle jogsértés Oakley Bob Marley One Love #TeamOakley fakivágás illegális tarvágás Tiszaug árvízi védekezés Natura2000 terület Tiszaug 1/C4 erdőrészlet adó-visszatérítés NAV e-SZJA adóbevallás

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com