CCHR: Hűvösre került a perverz pszichiáter

A USA-beli Beaumontban élő pszichiáter, Rajen Desai, jelenleg a Jefferson megyei börtön rácsai mögött tölti napjait, miután egy jól szervezett rendőrségi akció során rajtakapták.

Egy pszichiáter is fennakadt a hálón, amit a prostitúció és az emberkereskedelem mocsarába merített a beaumonti rendőrség a közelmúltban – azóta egy börtöncella lakója lett. Időközben kiderült, hogy a férfi nem először keveredik szexuális botrányba, a múltban egy időre az engedélyét is visszavonták már a páciensei zaklatása miatt.

A USA-beli Beaumontban élő pszichiáter, Rajen Desai, jelenleg a Jefferson megyei börtön rácsai mögött tölti napjait, miután egy jól szervezett rendőrségi akció során rajtakapták, amint szexuális szolgáltatást próbált igénybe venni – derült ki a Beaumonti Rendőrkapitányság tudósításából. Az akció az emberkereskedelem visszaszorítását volt hivatott elősegíteni, a „prostituáltakat” ugyanis, akik között fiatalkorúak is előfordulnak, gyakran rabszolgaként tartják és kényszerítik szexuális szolgáltatásokra.

A kétnapos művelet során a „szexvásárlókat” vették célba, akik fizetnek a szexrabszolgák szolgáltatásaiért. 20 másik férfit is őrizetbe vettek hasonló vádakkal, ám alighanem egy „elmeorvostól” néznénk el a legkevésbé az efféle tetteket.

A 62 éves pszichiáter azonban nem először teszi próbára a társadalom türelmét: 2011-ben átmenetileg visszavonták az orvosi engedélyét, szintúgy szexuális jellegű vádak miatt. A panaszok három különböző nőtől érkeztek, kettő közülük Desai páciense volt, a harmadik pedig egy fiatalkorú betegének édesanyja – olvasható a Texas Orvosi Tanács honlapján. A dokumentumok szerint az első nő azt panaszolta el, hogy a pszichiáter az első találkozásuk után megjelent a nő lakásánál – hívatlanul –, és közölte vele: „nincs szüksége gyógyszerre, sokkal inkább egy férfi kellene neki”. Desai ezután többször is megpróbáltai őt kéretlenül megölelni, amit a nő rendre visszautasított. Miután többször is felszólította őt, hogy távozzon, a pszichiáter továbbállt.

A második esetben, 2009-ben egy gyermek páciense kezelése közben „szuggesztív, írott üzeneteket mutatott a gyermek édesanyjának”. A dokumentumokból az is kiderül, hogy a pszichiáter később „...kéretlen telefonhívásokat és szöveges üzeneteket intézett a szülő felé, arra kérve őt, hogy randevúzzon vele.”

A harmadik nő, aki panaszt tett a pszichiáter ellen, Desai páciense volt 2005-től 2010-ig. A dokumentumok szerint Desai ”...egy intim/személyes kapcsolatot próbált kialakítani a pácienssel. Az elkövető ismétlődően kéretlen és illetlen szöveges üzeneteket küldözgetett a betegnek. Bár a páciens visszautasította az ajánlatait, továbbra is zaklatta őt.”

Az orvosi tanács így összegezte a panaszokat és az összegyűjtött adatokat: „Az elkövető tettei helytelen viselkedésmintát mutatnak be, ami egy adott időtartam után várhatóan újra megismétlődik, és így folyamatos veszélyt jelent a társadalom egészségére és biztonságára.”

A tanács következtetése igaznak bizonyult: a pszichiáter viselkedése mit sem változott az azóta eltelt kilenc év alatt. Ezúttal azonban nem úszta meg a felelősségre vonást az orvosi engedélyének felfüggesztésével, tettei végül börtönbe juttatták.

Közzététel dátuma: 2020 november 06, péntek
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: CCHR, pszichiáter

További sajtóközlemények: rongo.hu

Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

2020 második fél évében 85 százalékkal több támadást regisztráltak a G DATA szakemberei, mint az év első 6 hónapjában.

IT/Telekom

WWF: Nem befolyásolta igazán a magyarok környezettudatos fellépését a vírushelyzet

A magyarok környezetvédelemhez való viszonya csak részben változott a járványhelyzet miatt.

Egyéb

A ChemPass Kft. új technológiát és szoftver prototípust fejlesztett ki

A ChemPass Kft. új technológiát és szoftver prototípust fejlesztett ki molekulavázak és szintetizálható virtuális vegyülettárak tervezésére

Marketing

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

03/02 Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

Friss címkék

Groupama KGFB Groupama KGFB visszatérítés COVID 19 COVID-19 mentális egészség mentális rendellenesség koronavírus pszichiátriai diagnózis Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány CCHR WWF ÖkoPanda Viber környezettudatosság WWF Magyarország civil szervezet zöld helyreállítás Rakuten Viber kiberbűnöző vírusirtó adathalász-kísérlet Coinminer kriptovaluta bányászat G DATA vírusvédelem Vivre Vivre Black Friday Vivre Black Friday 2020 .Vivre 2020 online lakberendezés lakberendezési és dekorációs webáruház pszichiáter G Data androidos kártevő kártékony androidos alkalmazás kártékony Android app Android malware Android dropper G DATA Mobil Malware Mobil Malware G DATA Mobil Malware jelentés OTP Nyugdíjpénztár időskor öngondoskodás kutatás WWF Az új norma nyilatkozata David Attenborough WWF kampány természetkárosítás pszichiátria emberi jogok kényszerbeszállítás kényszerkezelés WWF Élő Bolygó Jelentés Élő Bolygó Jelentés 2020 pszichiátriai betegek jogi védelme Hídvégi Klára bírói szemle jogsértés Oakley Bob Marley One Love #TeamOakley fakivágás illegális tarvágás Tiszaug árvízi védekezés Natura2000 terület Tiszaug 1/C4 erdőrészlet adó-visszatérítés NAV e-SZJA adóbevallás Sonos Arc Sonos Arc soundbar Sonos soundbar Vivre lakberendezési és dekorációs áruház lakberendezési és dekorációs áruház nyugdíjpénztár nyugdíjpénztári befektetés tagdíj Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségnek

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com