OTP Nyugdíjpénztár: Sokan félnek, hogy hozzátartozóik segítségére szorulnak időskorukban

Nyugdíjasként saját lábon? Sokan félnek, hogy hozzátartozóik segítségére szorulnak időskorukban

A magyarok számára kiemelten fontos az időskori anyagi függetlenség megteremtése, mégis keveset tesznek érte. Az OTP Nyugdíjpénztár friss kutatása* szerint százból 78-an nem akarnak a rokonaikra támaszkodni nyugdíjas éveikben, a megkérdezettek 45 százaléka mégis valamelyik hozzátartozója segítségére számít időskorában.

 Az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készült kutatásban a megkérdezettek 50 százaléka válaszolta azt, hogy saját maga szeretné megteremteni nyugodt időskorának pénzügyi feltételeit, 28 százalékuk nem terhelné ezzel a rokonait, különösen a gyermekeit és az unokáit nem, 2 százalékuk pedig inkább hitelt venne fel, minthogy kölcsön kérjen a rokonoktól.

A válaszadók ötödét leginkább az aggasztja időskorával kapcsolatban, hogy hozzátartozói segítségére szorul majd, amikor viszont arra a kérdésre kellett felelni, hogy kitől számítanak segítségre nyugdíjasként, a válaszadók 23 százaléka a házastársát, 22 a közeli rokonait, 7 százaléka pedig az államot jelölte meg. A függetlenség sokak számára elméletileg fontos ugyan, de a gyakorlatban már jóval kevesebben szándékoznak megtenni a megteremtéséhez szükséges lépéseket: 39 százalékuk nem is tervez nyugdíjpénztári megtakarítással félretenni nyugdíjas éveire.

 „Mégis van ok a bizakodásra. A kutatásunkból az is kiderül, hogy az online belépés lehetősége a válaszadók mintegy negyedének nyitja meg a kaput a nyugdíj-előtakarékosság felé” – számolt be Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a takarékoskodást lehetőleg már fiatalon, akár havi 5 ezer forinttal is el lehet kezdeni, mert ennek köszönhetően milliós összeget is felhalmozhatnak időskorunkra azok, akik tenni is akarnak nyugdíjas éveik anyagi függetlenségéért. Azt látjuk, ők egyre többen vannak, hiszen az idei év első hat hónapjában a járvány ellenére 5.600-an csatlakoztak a Pénztárhoz, valamint növekedett mind az egyéni, mind a munkáltatói hozzájárulások mértéke az előző év azonos időszakához képest” – tette hozzá.

 Az online ügyintézés módjáról és feltételeiről az OTP Nyugdíjpénztár weboldalán található részletes tájékoztató.

----------

Öt lépés a boldog nyugdíjaskor felé – most különösen jó feltételekkel

 Aki most csatlakozik az OTP Nyugdíjpénztárhoz első befizetése 20%-át, maximum 100.000 Ft-ot jóváírják egyéni nyugdíjszámláján.

 Töltse ki és írja alá 2020. november 20-ig a Belépési/Átlépési nyilatkozatát(1 példányban), majd gondoskodjon róla, hogy legkésőbb 2020. december 4-ig az OTP Nyugdíjpénztárhoz beérkezzen!

  1. Töltse ki a „Garantált ajándék összegének jóváírásáról rendelkező nyilatkozatot”is és a Belépési nyilatkozattal együtt juttassa el a Pénztárhoz!
  2. december 15-ig első befizetéseként fizessen be minél nagyobb összeget, annak érdekében, hogy a jóváírásra kerülő 20%-os ajándékot maximalizálhassa! Befizetését - az adószáma vagy okiratszáma feltűntetésével - a 11742001-20030030 számlaszámra teljesítheti.
  3. Az első befizetése összegének 20 százalékával, maximum 100.000 forinttal jutalmazzuklegkésőbb 2020. december 30-ig, melyet egyéni nyugdíjszámláján írunk jóvá.
    A nyeremény jóváírása egyéni befizetésnek minősül.
  4. Ne feledje, amennyiben rendelkezik adózott jövedelemmel a befizetett összegek 20%-át is visszaigényelheti személyi jövedelem adójából a következő évben.

 Az akció november 20-án zárul.

 

*Az OTP Nyugdíjpénztár kutatásáról:

Az adatfelvétel időpontja: 2020.08.28 – 2020.09.02.

Az adatfelvétel módja: Pulzus kutatási applikáció

A kutatás mintanagysága: 1008 fő

A kutatási minta összetétele: A kutatás 1008 fős mintája a végső válaszadói minta a 18 éves és idősebb, magyar alapsokaságot reprezentálja nem, kor és iskolai végzettség és település típus szerint.

A kutatás végső mintájába a 18 – 50 év közötti korosztály került leválogatásra. A kutatás végső mintája - 659 fő.

Az applikációban a technológiai sajátosságok miatt a fiatalabb korosztály felülreprezentált.  Ezért a reprezentativitás elérése érdekében az ilyen korú válaszadók csak egy részét válogattunk be – véletlenszerűen – a végső mintába. Az idősebb válaszadókat telefonhívásos módszerrel értük el.

Közzététel dátuma: 2020 november 06, péntek
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: OTP Nyugdíjpénztár, időskor, öngondoskodás, kutatás

További sajtóközlemények: rongo.hu

Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

2020 második fél évében 85 százalékkal több támadást regisztráltak a G DATA szakemberei, mint az év első 6 hónapjában.

IT/Telekom

WWF: Nem befolyásolta igazán a magyarok környezettudatos fellépését a vírushelyzet

A magyarok környezetvédelemhez való viszonya csak részben változott a járványhelyzet miatt.

Egyéb

A ChemPass Kft. új technológiát és szoftver prototípust fejlesztett ki

A ChemPass Kft. új technológiát és szoftver prototípust fejlesztett ki molekulavázak és szintetizálható virtuális vegyülettárak tervezésére

Marketing

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

03/02 Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

Friss címkék

Groupama KGFB Groupama KGFB visszatérítés COVID 19 COVID-19 mentális egészség mentális rendellenesség koronavírus pszichiátriai diagnózis Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány CCHR WWF ÖkoPanda Viber környezettudatosság WWF Magyarország civil szervezet zöld helyreállítás Rakuten Viber kiberbűnöző vírusirtó adathalász-kísérlet Coinminer kriptovaluta bányászat G DATA vírusvédelem Vivre Vivre Black Friday Vivre Black Friday 2020 .Vivre 2020 online lakberendezés lakberendezési és dekorációs webáruház pszichiáter G Data androidos kártevő kártékony androidos alkalmazás kártékony Android app Android malware Android dropper G DATA Mobil Malware Mobil Malware G DATA Mobil Malware jelentés OTP Nyugdíjpénztár időskor öngondoskodás kutatás WWF Az új norma nyilatkozata David Attenborough WWF kampány természetkárosítás pszichiátria emberi jogok kényszerbeszállítás kényszerkezelés WWF Élő Bolygó Jelentés Élő Bolygó Jelentés 2020 pszichiátriai betegek jogi védelme Hídvégi Klára bírói szemle jogsértés Oakley Bob Marley One Love #TeamOakley fakivágás illegális tarvágás Tiszaug árvízi védekezés Natura2000 terület Tiszaug 1/C4 erdőrészlet adó-visszatérítés NAV e-SZJA adóbevallás Sonos Arc Sonos Arc soundbar Sonos soundbar Vivre lakberendezési és dekorációs áruház lakberendezési és dekorációs áruház nyugdíjpénztár nyugdíjpénztári befektetés tagdíj Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségnek

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com