OTP Nyugdíjpénztár: nem vesztek szem elől a hosszútávú célok

Az idei év első hat hónapjában 5 600-an csatlakoztak a Pénztárhoz, valamint növekedett mind az egyéni, mind a munkáltatói hozzájárulások mértéke az előző év azonos időszakához képest.

Sikeres félévet zárt az OTP Nyugdíjpénztár. Az ide év első hat hónapjában 5 600-an csatlakoztak a Pénztárhoz, valamint növekedett mind az egyéni, mind a munkáltatói hozzájárulások mértéke az előző év azonos időszakához képest. Az elmúlt időszak eredményeiben a piac legnagyobb szereplőjét olyan innovációk is segítették, mint az elmúlt hónapokban elérhetővé vált online belépési lehetőség.

A koronavírus járvány ellenére is egyre tudatosabban készülnek a magyarok a nyugdíjas évekre – erre engednek következtetni az OTP Nyugdíjpénztár első féléves eredményei. A Pénztár taglétszáma már 2020 év elején is rekordot ért el, az elmúlt félévben pedig 5606 új belépő csatlakozott az OTP Nyugdíjpénzárhoz, csaknem ugyanannyian, mint tavaly ilyenkor. A pénztártagok összesen több mint 7,7 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapították nyugdíjcélú megtakarításaikat, ami mintegy 12 százalékos bővülést jelent a 2019-es év első féléves eredményeihez képest.

Azonban nem csupán az egyéni befizetések növekedtek jelentősen az elmúlt félévben: a munkáltatói befizetések évek óta először kezdtek növekedni. Az idei év első hat hónapjában a hazai munkáltatók összesen 2,7 milliárd forinttal támogatták dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait. Ez több mint 10%-os emelkedés a tavalyi év azonos időszakának eredményeihez képest.

„Az idei év ismét tartogatott kihívásokat, azonban, ahogy működésünk közel két évtizede során, úgy most is mindent megtettünk azért, hogy alkalmazkodjunk a helyzethez: fejlesztettünk és modernizáltunk. Elérhetővé tettük az online belépést, ezzel is közelebb hozva az öngondoskodást a mindennapok rutinjához” mondta el Nagy Csaba az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. „Az Önkéntes Pénztárak Szövetségének féléves összehasonlító adatai alapján a Pénztárunk tagjai által félretett összvagyon értéke 24 százalékos részesedést jelentett az OTP Nyugdíjpénztár számára, de a taglétszám területén is hasonló sikereket értünk el 2019 azonos időszakához képest.”tette hozzá.

Az újonnan csatlakozó pénztártagok átlagkora 38 év, így immár harmadik éve tud ez a szám 40 év alatt maradni. A nemek arányában azonban fordulat következett be: évek óta először a férfiak kerültek többségbe, akik most a pénztártagok 51 százalékát teszik ki. Mindemellett a vidéki új belépők is többségben maradtak 2020 első félévében, fenntartva a 2019 év végére elért közel kétharmados fölényüket.

 

Közzététel dátuma: 2020 szeptember 08, kedd
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: OTP Nyugdíjpénztár

További sajtóközlemények: rongo.hu

Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

2020 második fél évében 85 százalékkal több támadást regisztráltak a G DATA szakemberei, mint az év első 6 hónapjában.

IT/Telekom

WWF: Nem befolyásolta igazán a magyarok környezettudatos fellépését a vírushelyzet

A magyarok környezetvédelemhez való viszonya csak részben változott a járványhelyzet miatt.

Egyéb

A ChemPass Kft. új technológiát és szoftver prototípust fejlesztett ki

A ChemPass Kft. új technológiát és szoftver prototípust fejlesztett ki molekulavázak és szintetizálható virtuális vegyülettárak tervezésére

Marketing

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

03/02 Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

Friss címkék

Groupama KGFB Groupama KGFB visszatérítés COVID 19 COVID-19 mentális egészség mentális rendellenesség koronavírus pszichiátriai diagnózis Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány CCHR WWF ÖkoPanda Viber környezettudatosság WWF Magyarország civil szervezet zöld helyreállítás Rakuten Viber kiberbűnöző vírusirtó adathalász-kísérlet Coinminer kriptovaluta bányászat G DATA vírusvédelem Vivre Vivre Black Friday Vivre Black Friday 2020 .Vivre 2020 online lakberendezés lakberendezési és dekorációs webáruház pszichiáter G Data androidos kártevő kártékony androidos alkalmazás kártékony Android app Android malware Android dropper G DATA Mobil Malware Mobil Malware G DATA Mobil Malware jelentés OTP Nyugdíjpénztár időskor öngondoskodás kutatás WWF Az új norma nyilatkozata David Attenborough WWF kampány természetkárosítás pszichiátria emberi jogok kényszerbeszállítás kényszerkezelés WWF Élő Bolygó Jelentés Élő Bolygó Jelentés 2020 pszichiátriai betegek jogi védelme Hídvégi Klára bírói szemle jogsértés Oakley Bob Marley One Love #TeamOakley fakivágás illegális tarvágás Tiszaug árvízi védekezés Natura2000 terület Tiszaug 1/C4 erdőrészlet adó-visszatérítés NAV e-SZJA adóbevallás Sonos Arc Sonos Arc soundbar Sonos soundbar Vivre lakberendezési és dekorációs áruház lakberendezési és dekorációs áruház nyugdíjpénztár nyugdíjpénztári befektetés tagdíj Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségnek

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com