Iskola- és óvodakezdéshez nyújt segítséget a foktői növényolajgyár

Több mint 140 óvodás és iskolás számára adott ma át évindító eszközcsomagot a foktői régió hat intézményében a Pannon növényolajgyár nevében Takács István gyárigazgató.

A társaság mára hagyománnyá vált helyi jótékonysági megmozdulása keretében évente 3-3 óvoda és általános iskola gyermekei jutnak olyan alapvető eszközökhöz, amelyeket a szülők nem vagy nehezen tudtak volna megvásárolni.

A Pannon Növényolajgyártó Kft. (a Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportjának tagja) idén hetedik éve az iskolakezdést megelőzően kiválasztja a gyár telephelyéhez közeli települések intézményei közül azt a hatot, amelyeknek a tanév során nagy szüksége van új iskolaszerekre és egyéb kellékekre. A cég az óvodák és iskolák vezetői által összeállított igénylista alapján beszerzi, és szeptember első napjaiban eljuttatja azokat az érintetteknek. Szeptember 3-án 143 gyermeknek kézbesítették az iskola- és óvodaindító adománycsomagokat, 3-3 környékbeli óvodába és iskolába, összesen 800 000 forint értékben. Ezek tartalma elsősorban irodaszerek, mint színes ceruza, festék, papíráru és higiéniai csomag, benne pl. toalettpapír, zsebkendő, fogkrém.

„Nagyra értékeljük a növényolajgyár erőfeszítéseit, hiszen mi nevelők és tanítók évről évre szembesülünk azzal, hogy az ovisok és kisdiákok szülei jó eséllyel nem tudták volna megvenni ezeket az alapvető és nélkülözhetetlen fogyóeszközöket a segítségük nélkül. Hálásak vagyunk a támogatásukért!” – mondta a csomagok átvételekor Filus Angelika, az Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvodák intézményvezetője, aki munkatársaival együtt 60 csillogó szemű gyermeknek osztotta szét az új kellékeket, tisztálkodószereket.

„Vállalatunk egyik alapfilozófiája, hogy figyelünk a környezetünkre. Természetesen ide értjük a rászoruló régióbéli, gyermekeket nevelő-oktató intézményeket is. Köztük több olyan falu is van, ahonnan kollégáink naponta járnak munkába, miközben gyermekeik az adott iskolában vagy óvodában tanulnak, fejlődnek” – tette hozzá Takács István, a növényolajgyár igazgatója.

Az adománycsomagokat megkapták: a foktői Napközi Otthon Óvoda és a Magyar László Általános Iskola, Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvoda, az uszódi Benedek Péter Általános Iskola, valamint a dunaszentbenedeki Általános Iskola.

###

Glencore magyarországi cégcsoport (www.glencore.hu)

A cégcsoport a hazai olajosmagok és gabonák kereskedelmének egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat. A csoport tagjaként a Pannon Növényolajgyártó Kft. (www.pannonoil.hu) üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát, Foktőn. A Kalocsához közeli gyárban csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak – jelentős, napi 2 500 tonnát meghaladó napraforgót dolgoznak fel itt, továbbá az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. Az előállítás során a környezetkímélő technológia révén keletkező nyers növényolajnak élelmiszeripari és takarmányozási célon túl energiahordozóként, illetve egyéb, nem élelmiszeripari célokra való alkalmazási lehetőségeit is kihasználják. Foktőn egy dunai kikötő is üzemel, ahol ömlesztett szemes termények be- és kirakodása végezhető.

Közzététel dátuma: 2019 szeptember 03, kedd
Publikálásért felelős: B&D Commedia Kft.
Címkék: Pannon Növényolajgyártó Kft, Glencore Agriculture Hungary Kft., iskolakezdés, óvodakezdés, Foktő, Uszód

További sajtóközlemények: B&D Commedia Kft.

Kismértékben csökkent az ásványvizes piac 2019-ben

A Magyarvíz növekedni tudott

Életmód

Trendjelentés a világ legnagyobb játékmustrájáról

Szülők, felkészülni, vigyázz, kész…!

Kultúra

Európa szerte sorra nyitnak a lakossági önkiszolgáló konténerparkok

Egy dán vállalat Magyarországról indulna tovább a térségben

Egyéb

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

01/09 KGFB: 700 millió forintos felajánlásával ügyfeleit és az Országos Mentőszolgálatot is segíti a Groupama Biztosító egyedülálló akciója
01/09 Át kell vizsgálni az amerikai kongresszus számítógépes hálózatát

Friss címkék

.Vivre 2020 online lakberendezés lakberendezési és dekorációs webáruház pszichiáter G Data androidos kártevő kártékony androidos alkalmazás kártékony Android app Android malware Android dropper G DATA Mobil Malware Mobil Malware G DATA Mobil Malware jelentés OTP Nyugdíjpénztár időskor öngondoskodás kutatás WWF WWF Az új norma nyilatkozata David Attenborough WWF kampány természetkárosítás pszichiátria emberi jogok kényszerbeszállítás kényszerkezelés WWF Élő Bolygó Jelentés Élő Bolygó Jelentés 2020 pszichiátriai betegek jogi védelme Hídvégi Klára bírói szemle jogsértés Oakley Bob Marley One Love #TeamOakley fakivágás illegális tarvágás Tiszaug árvízi védekezés Natura2000 terület Tiszaug 1/C4 erdőrészlet adó-visszatérítés NAV e-SZJA adóbevallás Sonos Arc Sonos Arc soundbar Sonos soundbar Vivre lakberendezési és dekorációs áruház lakberendezési és dekorációs áruház nyugdíjpénztár nyugdíjpénztári befektetés tagdíj Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségnek vényköteles gyógyszer pszichiátriai szerek Xanax zárt osztály járvány aszály vízelvezetés árvízvédelem vízgazdálkodás OMSZ időjárás Bérczi-Kovács Erika ELTE Szeszlér Dávid BME Gács András-díj Gács András-díj 2020 iTOLC iTOLC Nyelvvizsgaközpont iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központ akkreditált nyelvvizsga Magyarvíz Kft Mizse ásványvíz ásványvíz Primavera Balog Zoltán

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com