Iskola- és óvodakezdéshez nyújt segítséget a foktői növényolajgyár

Több mint 140 óvodás és iskolás számára adott ma át évindító eszközcsomagot a foktői régió hat intézményében a Pannon növényolajgyár nevében Takács István gyárigazgató.

A társaság mára hagyománnyá vált helyi jótékonysági megmozdulása keretében évente 3-3 óvoda és általános iskola gyermekei jutnak olyan alapvető eszközökhöz, amelyeket a szülők nem vagy nehezen tudtak volna megvásárolni.

A Pannon Növényolajgyártó Kft. (a Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportjának tagja) idén hetedik éve az iskolakezdést megelőzően kiválasztja a gyár telephelyéhez közeli települések intézményei közül azt a hatot, amelyeknek a tanév során nagy szüksége van új iskolaszerekre és egyéb kellékekre. A cég az óvodák és iskolák vezetői által összeállított igénylista alapján beszerzi, és szeptember első napjaiban eljuttatja azokat az érintetteknek. Szeptember 3-án 143 gyermeknek kézbesítették az iskola- és óvodaindító adománycsomagokat, 3-3 környékbeli óvodába és iskolába, összesen 800 000 forint értékben. Ezek tartalma elsősorban irodaszerek, mint színes ceruza, festék, papíráru és higiéniai csomag, benne pl. toalettpapír, zsebkendő, fogkrém.

„Nagyra értékeljük a növényolajgyár erőfeszítéseit, hiszen mi nevelők és tanítók évről évre szembesülünk azzal, hogy az ovisok és kisdiákok szülei jó eséllyel nem tudták volna megvenni ezeket az alapvető és nélkülözhetetlen fogyóeszközöket a segítségük nélkül. Hálásak vagyunk a támogatásukért!” – mondta a csomagok átvételekor Filus Angelika, az Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvodák intézményvezetője, aki munkatársaival együtt 60 csillogó szemű gyermeknek osztotta szét az új kellékeket, tisztálkodószereket.

„Vállalatunk egyik alapfilozófiája, hogy figyelünk a környezetünkre. Természetesen ide értjük a rászoruló régióbéli, gyermekeket nevelő-oktató intézményeket is. Köztük több olyan falu is van, ahonnan kollégáink naponta járnak munkába, miközben gyermekeik az adott iskolában vagy óvodában tanulnak, fejlődnek” – tette hozzá Takács István, a növényolajgyár igazgatója.

Az adománycsomagokat megkapták: a foktői Napközi Otthon Óvoda és a Magyar László Általános Iskola, Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvoda, az uszódi Benedek Péter Általános Iskola, valamint a dunaszentbenedeki Általános Iskola.

###

Glencore magyarországi cégcsoport (www.glencore.hu)

A cégcsoport a hazai olajosmagok és gabonák kereskedelmének egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat. A csoport tagjaként a Pannon Növényolajgyártó Kft. (www.pannonoil.hu) üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát, Foktőn. A Kalocsához közeli gyárban csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak – jelentős, napi 2 500 tonnát meghaladó napraforgót dolgoznak fel itt, továbbá az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. Az előállítás során a környezetkímélő technológia révén keletkező nyers növényolajnak élelmiszeripari és takarmányozási célon túl energiahordozóként, illetve egyéb, nem élelmiszeripari célokra való alkalmazási lehetőségeit is kihasználják. Foktőn egy dunai kikötő is üzemel, ahol ömlesztett szemes termények be- és kirakodása végezhető.

Közzététel dátuma: 2019 szeptember 03, kedd
Publikálásért felelős: B&D Commedia Kft.
Címkék: Pannon Növényolajgyártó Kft, Glencore Agriculture Hungary Kft., iskolakezdés, óvodakezdés, Foktő, Uszód

További sajtóközlemények: B&D Commedia Kft.

Megvannak Magyarország legjobb játékai!

Átadták az Ország Játéka 2019 díjakat, a pályázó gyártók és forgalmazók a nyertes játékokon feltüntethetik a megkülönböztetést jelző logót.

Egyéb

Folyik a verseny Magyarország legjobb játéka címéért

Idén közel 150 játék tette próbára magát a 7. Ország Játéka Játszónapon

Egyéb

Hogyan zöldülhetnek az ásványvizes cégek?

Mennyire fontos a vásárlóknak, hogy környezettudatos cég termékét válasszák?

Életmód

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

10/28 Folyik a verseny Magyarország legjobb játéka címéért
10/21 Hogyan zöldülhetnek az ásványvizes cégek?
11/13 Megvannak Magyarország legjobb játékai!

Friss címkék

Varga Aranymetszés Bor Pannon Növényolajgyártó Kft Glencore Agriculture Hungary Kft. iskolakezdés óvodakezdés Foktő Uszód babilonkiado logico fejlesztés vargapincészet vargabor csabagyöngye szüret duális képzés felsőoktatás At Work Kft. Vienna Test System Motiment Kft. Expertment irodai munkafolyamat Varga Pincészet Egri Bortermelő díj Tankcsapda T30 Körszínpad Aréna Turné Tankcsapda A kendőzetlen igazság A kendőzetlen igazság TANKCSAPDA - Liliput Hollywood Pünkösdi Rallycross hétvége Hankook Racer Cup RX Máriapócs HRC 2019 globális felmelegedés korall WWF Magyarország óceánok világnapja Szállítmányozás napja Szállítmányozás napja 2019 zsámbéki driving camp Driving Camp Orbico Hungary Kft. LNG tartály Shell LNG kút cseppfolyósított földgáz szakmai konferencia OTP Egészségpénztár támogatás táppénz kiegészítés álláskeresési támogatás . jelzáloghitel támogatás gluténmentes élelmiszerek Feszt!Eger Feszt!Eger 2019 Eger Bolyki-völgy Varga Pincészet Kft Varga Bor Monde Selection Hankook Racer Cup Slovakiaring HRC Rallycross ELTE Gács András-díj Gács András-díj 2019 Elekes Márton Elekes Márton Gács András-díj matematikus egyetemi matematikaoktatás matematikaoktatás KÜRT Zrt. Fajbook.hu Fotózás Máté Bence Zölt üzenetek varga pincészet varga bor Magyarvíz Kft Év terméke díj

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com