Szállítmányozás napja az innovatív technológiák jegyében

Lébényből a zsámbéki driving campre költözött, és interaktívvá vált az esemény

Május 31-én immár harmadik alkalommal került sor a Szállítmányozás Napja elnevezésű szakmai konferenciára, amelyet tavaly és 2017-ben Lébényben rendeztek meg, ezúttal viszont a zsámbéki drivingcamp adott otthont a statikusból interaktívvá váló eseménynek.

A szakmai nap ötletgazdája és tulajdonosa a Shell kenőanyagok hivatalos magyarországi forgalmazója, az Orbico Hungary Kft., valamint Éder Zoltán EV. Éder Zoltán EV cégcsoportja több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi fuvarozás, veszélyes áruszállítás (ADR), a haszongépjárművek szervizelésének és üzemeltetésének területén, valamint több európai tartály- és tank-konténergyártó hivatalos szervizpontjaként a speciális tartályok és tank-konténerek javítása/szervizelése területén. Ők ketten két évvel ezelőtt együtt hívták életre a nívós rendezvényt, az elmúlt esztendők nagy sikereire való tekintettel pedig idén is folytatják a közös munkát.

A fuvarozás egyre komolyabb problémákkal küzd, pedig ez az ágazat a magyarországi GDP 6,5 százalékát teremti elő, és 200 ezer magyar család megélhetését is biztosítja. Az élesedő versenyben azonban a hazai vállalkozások 2-3 százalék mértékű piacvesztést könyveltek el az uniós fuvarozási piacon. Ahhoz, hogy ez a tendencia megforduljon, az ágazat pedig ismét fejlődésnek induljon, a szállítmányozásban közvetlenül és közvetetten érintett magyar vállalkozásoknak össze kell fogniuk.

A hazai fuvarozással foglalkozó vállalkozások teljesítménye a teljes EU28 fuvarozási piacán az előkelő hetedik helyet foglalja el nemzetközi összevetésben, azonban az innovatív technológiák bevezetésével és hatékony kormányzati intézkedésekkel ebben a rangsorban akár két pozíciót is lehetséges javítani. Magyarország területén a tavalyi évben körülbelül 350 millió tonna árut mozgattak meg a közutakon, és az idei évben ez várhatóan nőni fog. A hozzávetőlegesen 11 ezer hazai vállalkozás által üzemben tartott 70 ezer kamion nagyságrendileg 6 milliárd kilométert tesz meg évente, ez a jövőben sem fog csökkenni.

A fuvarozással és szállítmányozással foglalkozó cégeknek tehát folyamatosan szükséges fejleszteniük, innovatív megoldásokat alkalmazniuk, gondolkodni az alternatív hajtóanyagok, a vezető nélküli technológiák, vagy a logisztikai lánc működtetését érintő legújabb eljárások és megoldások használatában. Ezek mind-mind jelen voltak május 31-én, Zsámbékon, ahol a szakmai rendezvény legfőbb célja az volt, hogy a meghívott szakértők bemutathassák az innovatív logisztikai megoldásokat, továbbá azt, hogy milyen eszközökkel, stratégiákkal lehet a lehető leggazdaságosabban üzemeltetni egy szállítmányozással foglalkozó vállalatot. 

 

A kilátogatók többek között minőségi modern haszongépjárművekkel, nyerges vontatókkal, félpótkocsikkal, felépítményekkel, továbbá kiváló kenőanyagokkal, alkatrészekkel és abroncsokkal ismerkedhettek meg, amelyek kivétel nélkül lényeges alapelemei egy komoly szállítmányozási vállalkozásnak. Az idén jelentős szerepet kaptak a Szállítmányozás Napjának tematikájában azok a digitális fejlesztések és információs technológiai megoldások, amelyeknek bevonásával növelhető a szállítmányozó vállalatok költséghatékonysága. A gazdaságosabb üzemeltetéshez elengedhetetlenül szükséges a jól kiválasztott beszállító cégek, a kenőanyag, a megfelelő futómű, fékrendszer vagy épp a vontató és vontatmány kiválasztása, valamint ezek összehangolása. Az idén először rendeztek kerekasztal-beszélgetéseket is a Szállítmányozás Napján, és első alkalommal nyílt lehetőségük a konferencia résztvevőinek arra, hogy ne csak megtekintsék a kiállított járműveket, hanem ki is próbálhassák azokat.

 

Az ötletgazda és társrendező Orbico Hungary Kft. kenőanyag üzletágvezetője, Tamás Tamás szerint az idei már a harmadik alkalom, hogy a Szállítmányozás Napjára iparági vezető cégeket tudtak meghívni, ezúttal ráadásul az elmúlt két év sikereinek köszönhetően külsős cégek is bejelentkeztek, hogy részt kívánnak venni a konferencián.

 

„A mi rendezvényünk előtt egy nappal a Driving Campen úgynevezett Innovation Day-t rendeztek, amelyen az alternatív üzemanyagok voltak a fókuszban, így ez szervesen kapcsolódik a Szállítmányozás Napjához, ezzel tulajdonképpen kétnapossá bővült az eseményünk” – mondta Tamás Tamás, és kiemelte: a Szállítmányozás Napja elsősorban szakmai rendezvény, és mivel az elmúlt két évben sikeresen tartotta meg szakmai jellegét, ezért kiemelten népszerűvé vált az érintettek körében.

 

„Az alternatív üzemanyagok használata egyre hangsúlyosabbá válik a szállítmányozásban is, az iparág széndioxidlábnyomának csökkentése érdekében. A cseppfolyósított földgáz (LNG) például tisztább és gazdaságosabb alternatívája lehet a nehézteherjárműveknek. A Shell is szeretné elősegíteni az átállást a tisztább üzemanyagokra, a régióban nemrég Lengyelországban kezdték építeni az első Shell LNG kutat, Magyarországon pedig az M0-s szigetszentmiklósi Shell kút mögötti területen emelték a helyére az első függőleges LNG tartályt egy európai uniós projekt keretében” – tette hozzá Veér Lajos, az eseményt szponzoráló Shell Fleet Solutions kereskedelmi igazgatója.

 

Az egynapos szakmai konferencián már az elmúlt években is köttettek megállapodások és együttműködések a szállítmányozásban érintett különböző vállalkozások között, s erre az idei eseményen is buzdították a résztvevőket, mert a rendezvénynek nem titkolt célja, hogy tárgyalási lehetőségeket is biztosítson a cégvezetők számára.

További sajtóközlemények: rongo.hu

Amit a duális képzésről tudni érdemes

Megfejtettük a duális képzés mítoszát - Avagy kérdések, amelyeket eddig nem mertél feltenni

Marketing

TANKCSAPDA – LILIPUT HOLLYWOOD

Megjelent A kendőzetlen igazság és jön a T30 Körszínpad Aréna Turné

Kultúra

Máriapócsra tér vissza a Hankook Racer Cup RX mezőnye

Izgalmas összecsapásokkal kecsegtet a Pünkösdi Rallycross hétvége, ahol már gazdára találhat a bajnoki cím is!

Életmód

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

Friss címkék

Cseresznye Péter Karrierhír kereskedelmi vezető Balck friday karácsony Black weekend Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport integráció Csehország Juhász Csaba GINOP fejlesztés Badacsonyörs Ország Játéka 2019 JátékNet.hu Webáruház Kft. Ország Játéka OrszágJátéka2019 OrszágJátéka játszónap Magyarvíz Kft. PET palack újrahasznosítás mizse ásványvíz Helpynet Kft Helpynet alkalmazás segítségnyújtás Varga Pincészet Kft. Mundus Vini 2019 Aranyérem Varga Aranymetszés Bor Pannon Növényolajgyártó Kft Glencore Agriculture Hungary Kft. iskolakezdés óvodakezdés Foktő Uszód babilonkiado logico vargapincészet vargabor csabagyöngye szüret duális képzés felsőoktatás At Work Kft. Vienna Test System Motiment Kft. Expertment irodai munkafolyamat Egri Bortermelő díj Tankcsapda T30 Körszínpad Aréna Turné Tankcsapda A kendőzetlen igazság A kendőzetlen igazság TANKCSAPDA - Liliput Hollywood Pünkösdi Rallycross hétvége Hankook Racer Cup RX Máriapócs HRC 2019 globális felmelegedés korall WWF Magyarország óceánok világnapja Szállítmányozás napja Szállítmányozás napja 2019 zsámbéki driving camp Driving Camp Orbico Hungary Kft. LNG tartály Shell LNG kút cseppfolyósított földgáz szakmai konferencia OTP Egészségpénztár támogatás táppénz kiegészítés álláskeresési támogatás . jelzáloghitel támogatás gluténmentes élelmiszerek

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com