Megérkezett a HTC Vive Focus Plus VR headset

A HTC VIVE új VR és 5G eszközökkel is jelentkezik az MWC-n

A HTC VIVE™ bejelentette új vállalati felhasználásra szánt virtuális valóság eszközét, a VIVE Focus Plus-t. A hat szabadságfokú (6DoF) Focus headset továbbfejlesztéseként a Vive Focus Plus két 6DoF kontrollerrel együtt érkezik, így a környezettel való interakció könnyű és magával ragadó. Ezekkel az újításokkal a fejlesztők egyszerűbben átültethetik meglévő, PC-re írt VR tartalmaikat az új környezetbe. A headset emellett könnyen szállítható és gyorsan használatba vehető.

 

“A Focus Plus-szal ismét egy lépést tettünk afelé, hogy újragondoljuk a VR világát, mind az üzleti mind pedig a lakossági felhasználók számára.” – mondta el Paul Brown, a HTC Europe igazgatója. A most bejelentett eszközzel a szimulált élethelyzetek valósághűbbek, a programok átültetése PC-ről önállóan használható headsetre pedig tovább egyszerűsödött.”

 

A Focus Plus praktikus használatot és teljes támogatást biztosít. Az eszközt, kialakításának köszönhetően, hosszabb használat során is kényelmes viselni. A headset számos egyéb funkcióval érkezik, úgy, mint Kiosk Mode (korlátozott hozzáférés), Gaze Support (szemmozgással történő vezérlés) és távoli hozzáférési lehetőségek, amelyekkel egyidejűleg több headset kezelhető távolról. Az eszköz megrendelhető a www.vive.com oldalon 2019 második negyedévétől világszerte 25 országban, és összesen 19 nyelvet támogat. Az alaptermék vállalati licencet is tartalmaz. Európában a kifejezetten vállalati felhasználók számára kialakított Advantage csomagban lesz elérhető.

 

Az eszköz VIVE WAVE platformon keresztül működik, elérhetőek rá a VIVEPORT tartalmak és a felhasználók a Viveport Infinity-hez is hozzáférést kapnak. Az első korlátlan VR előfizetéses szolgáltatással rengeteg alkalmazás és játék között válogathatunk alacsony havidíj ellenében. A Viveport Infinity kompatibilis a csúcskategóriás PC alapú VR eszközökkel, és valamennyi WAVE headsettel. A szolgáltatás indulásakor (április 2.) ezen VR eszközök egyetlen regisztrációval használhatók.

 

Új kontrollerek

A Focus Plus két ultrahangos 6DoF kontrollerrel együtt érkezik. Az új kontrollereken nyomásérzékeny analóg gombot találunk, így a tárgyakkal való interakció természetesebb, magával ragadóbb. A WAVE platform és SDK segítségével pedig a fejlesztők egyszerűbben átültethetik tartalmaikat PC-vel működő VR eszközről a Vive Focus Plus-ra.

 

Néhány vállalat, például a SimForHealth és az Immersive Factory, már megkezdte a Focus Plus gyakorlati alkalmazását saját egészségügyi képzéseik és munkabiztonsággal kapcsolatos programjaik során. A Vive Focus Plus-t komplex rendszert Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile VR platform hajtja, így gyors és megbízható eszközt jelent a vállalati felhasználóknak.

 

“Cégünk elkötelezett a munkabiztonság iránt. A Vive Pro-ról könnyen áttelepítettük a teljes Hazard Spotting rendszerünk.” – mondta el Olivier Pierre, az Immersive Facetory COO-ja és alapítója. “A Vive Focus Plus valóságszerű környezetben mutatja be az adott helyzetben fontos mozdulatokat, éppen úgy, ahogy azt élőben tenni kell, így támogatva ezek berögződését. Egy professzionális felhasználására szánt, önmagában, azaz más eszköz nélkül működő headset nagyban hozzájárul a a virtuális valóság lehetőségeinek kiterjesztéséhez a munkahelyi tréningek során.”

 

“A HTC Vive Focus Plus a nagy teljesítményű processzoron és a 3K AMOLED kijelzőn keresztül valósághű és magával ragadó 3D körülmények között mutatja be egészségügyi és nővérképzéssel kapcsolatos szimulációinkat. Ezzel lenyűgözőbb eredményt érhetünk el, mindezt vezetékek vagy csatlakoztatott számítógépek nélkül.” – tette hozzá Olivier Gardinetti, a SimforHealth CTO-ja. “Ezenkívül a 6DoF kontrollerekkel egyszerűbben végezhetők bizonyos mozdulatok, amik a hagyományos 3DoF kontrollerekkel nem igazán lehetett megoldani. A SimforHealth szimulátorok végső soron jobb és kényelmesebb felhasználói élményt nyújtanak.”

 

VIVE A MOBILE WORLD CONGRESSEN

A barcelonai kiállításon megtekinthető lesz a legújabb Vive headset, a Vive Focus Plus, valamint az új Vive Pro Eye is. A különböző együttműködéseknek köszönhetően izgalmas munkabiztonsággal és egészségügyi képzésekkel kapcsolatos programokon keresztül próbálhatóak ki az eszközök, valamint a Vive Snyc, és egyéb VR és 5G termékek is megtekinthetők lesznek.

 

Vállalati felhasználóknak további információ elérhető a https://enterprise.vive.com oldalon. 

 

 A HTC VIVE-RÓL

A VIVE egy, a maga nemében egyedülálló, virtuális valóság platform, ami room-scale VR technológián és valósághű interakción alapul. A VIVE ígéretéhez hűen új technológiát és kiváló tartalmakat biztosít, megalkotva az egyik legerősebb VR ökoszisztémát hardveresen és szoftveresen egyaránt. A VIVE ökoszisztéma a legjobb VR hardver a piacon. Ennek része a VIVE X, egy 100 millió dolláros VR-rel és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó startupoknak szóló akcelerátor program, a VIVEPORT, egy nemzetközi platform és alkalmazásbolt a világ első VR előfizetéses modelljével 60 országban, és a VIVE Studios, VR tartalomfejlesztésre és annak bemutatására biztosít teret. A Vive-ról további részletek a www.Vive.com weboldalon találhatók.

 

További információ: www.Vive.com.

Közzététel dátuma: 2019 február 25, hétfő
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: HTC VIVE, VIVE WAVE platform, HTC Europe, HTC VR headset, Vive Focus Plus, HTC Vive Focus Plus

További sajtóközlemények: rongo.hu

Amit a duális képzésről tudni érdemes

Megfejtettük a duális képzés mítoszát - Avagy kérdések, amelyeket eddig nem mertél feltenni

Marketing

TANKCSAPDA – LILIPUT HOLLYWOOD

Megjelent A kendőzetlen igazság és jön a T30 Körszínpad Aréna Turné

Kultúra

Máriapócsra tér vissza a Hankook Racer Cup RX mezőnye

Izgalmas összecsapásokkal kecsegtet a Pünkösdi Rallycross hétvége, ahol már gazdára találhat a bajnoki cím is!

Életmód

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

Friss címkék

Cseresznye Péter Karrierhír kereskedelmi vezető Balck friday karácsony Black weekend Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport integráció Csehország Juhász Csaba GINOP fejlesztés Badacsonyörs Ország Játéka 2019 JátékNet.hu Webáruház Kft. Ország Játéka OrszágJátéka2019 OrszágJátéka játszónap Magyarvíz Kft. PET palack újrahasznosítás mizse ásványvíz Helpynet Kft Helpynet alkalmazás segítségnyújtás Varga Pincészet Kft. Mundus Vini 2019 Aranyérem Varga Aranymetszés Bor Pannon Növényolajgyártó Kft Glencore Agriculture Hungary Kft. iskolakezdés óvodakezdés Foktő Uszód babilonkiado logico vargapincészet vargabor csabagyöngye szüret duális képzés felsőoktatás At Work Kft. Vienna Test System Motiment Kft. Expertment irodai munkafolyamat Egri Bortermelő díj Tankcsapda T30 Körszínpad Aréna Turné Tankcsapda A kendőzetlen igazság A kendőzetlen igazság TANKCSAPDA - Liliput Hollywood Pünkösdi Rallycross hétvége Hankook Racer Cup RX Máriapócs HRC 2019 globális felmelegedés korall WWF Magyarország óceánok világnapja Szállítmányozás napja Szállítmányozás napja 2019 zsámbéki driving camp Driving Camp Orbico Hungary Kft. LNG tartály Shell LNG kút cseppfolyósított földgáz szakmai konferencia OTP Egészségpénztár támogatás táppénz kiegészítés álláskeresési támogatás . jelzáloghitel támogatás gluténmentes élelmiszerek

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com