OTP Nyugdíjpénztár - 7 milliárd forintot tettek félre az első félévben az öngondoskodók

Megugrottak az egyéni befizetések az OTP Nyugdíjpénztáránál 2018 első hat hónapjában.

A tagok ebben az időszakban összesen mintegy 7 milliárd forintot helyeztek el nyugdíjpénztári számláikon, 22 százalékkal többet, mint a megelőző év azonos időszakában. Az egyéni és munkáltatói befizetések összege pedig elérte a 10 milliárd forintot. Az OTP Nyugdíjpénztár az idei első félév egyik legfontosabb eredményének mégis az új belépők átlagéletkorának csökkenését tekinti.

 

Pörögnek az egyéni befizetések

Mintegy negyedével nőtt az egyéni befizetések összege az OTP Nyugdíjpénztárnál 2018 első felében az előző év azonos időszakához képest. Az egyéni vállalással rendelkező pénztári tagok összesen 6,95 milliárd forintot helyeztek el az év első hat hónapjában az ország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárában. Az egyéni vállalások adták az ebben az időszakban mért befizetések 68 százalékát, az év első felében az OTP Nyugdíjpénztárhoz befolyt befizetések elérték a 10 milliárd forintot.

Nőtt az egy főre eső átlagos tagdíjvállalás is, a pénztártagok havonta 41 százalékkal többet, átlagosan mintegy 8700 forintot fizettek be a nyugdíjpénztári számlájukra ez év júniusáig. Az OTP Nyugdíjpénztárnál kezelt vagyon összege 251,4 milliárd forint volt ebben az időszakban. A növekedéshez a munkáltatók 3,2 milliárd forintnyi befizetéssel támogatták dolgozóik öngondoskodását.

 

Fiatalodik a tagállomány

Magyarország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárához 2018 első félévében 6302 fő csatlakozott, a teljes tagállomány így 225 556 főre növekedett. Az új belépők jellemzően továbbra is Budapestről (23,26%) és Pest megyéből (13,58%) csatlakoznak a Nyugdíjpénztárhoz, azonban egyre többen ismerik fel az öngondoskodás fontosságát Borsod-Abaúj-Zemplén (5,64%), Hajdú-Bihar (4,89%) és Fejér megyékben is (4,65%). Az új belépők átlagéletkora 39 évre csökkent, ami egy hosszú ideje tartó, 40 éven stagnáló tendenciát tör meg.

 

„Örömmel vesszük tudomásul, hogy évről évre egyre többen ismerik fel, hogy az időben megkezdett öngondoskodásra igenis szükség van. Ezt mutatja az a tény is, hogy évek óta először csökkent az OTP Nyugdíjpénztárhoz belépők átlagéletkora. Fontos, hogy minél szélesebb körben megismertessük a tudatos tervezés fontosságát még akkor is, ha a nyugdíjas évek még nincsenek belátható közelségben annak érdekében, hogy egyre több ember számára elérhető lehessen a boldog, anyagi gondoktól mentes időskor” – mondta el Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója, aki a munkáltatói befizetések alakulása kapcsán elmondta:

Továbbra is partnerünkként tekintünk a munkáltatókra, hiszen akár pár ezer forintnyi támogatással hatékonyan ösztönözhetik dolgozóikat a hosszú távú öngondoskodásra.”

 

Nyugdíjmentorokkal a fiatalok pénzügyi tudatosságáért

Azért, hogy a fiatalabb generációk is betekintést nyerjenek a nyugdíjálomba, az OTP Nyugdíjpénztár kampányt indított az Y generáció tagjai számára. A Nyugdíj Mentor Program címet viselő kampány négy fiatal lelkes huszonéves mentorált számára mutat olyan nyugdíjas példaképeket, akik bár szakmájukban hivatalosan nyugdíjasnak számítanak, azonban a hivatásukat továbbra is szeretetből űzik tovább. Ezek a mentorok egy hónapon keresztül különböző közösen szervezett programok során segítenek felkészülni huszonéves mentoráltjaiknak az álommunka és az élet kihívásaira. A kampány kalandjain keresztül mindenki megtapasztalhatja, hogy a fiatalok pozitív jövőképe nem csak illúzió, azonban ahhoz, hogy ez megvalósuljon tudatos pénzügyi felkészülés szükséges. További információ: https://nyugdijmentor.hu/

Közzététel dátuma: 2018 október 06, szombat
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: OTP Nyugdíjpénztár, nyugdíj, öngondoskodás, nyugdíjpénztár, OTP Nyugdíj Mentor Program

További sajtóközlemények: rongo.hu

Amit a duális képzésről tudni érdemes

Megfejtettük a duális képzés mítoszát - Avagy kérdések, amelyeket eddig nem mertél feltenni

Marketing

TANKCSAPDA – LILIPUT HOLLYWOOD

Megjelent A kendőzetlen igazság és jön a T30 Körszínpad Aréna Turné

Kultúra

Máriapócsra tér vissza a Hankook Racer Cup RX mezőnye

Izgalmas összecsapásokkal kecsegtet a Pünkösdi Rallycross hétvége, ahol már gazdára találhat a bajnoki cím is!

Életmód

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

10/28 Folyik a verseny Magyarország legjobb játéka címéért
10/21 Hogyan zöldülhetnek az ásványvizes cégek?
11/13 Megvannak Magyarország legjobb játékai!

Friss címkék

Varga Aranymetszés Bor Pannon Növényolajgyártó Kft Glencore Agriculture Hungary Kft. iskolakezdés óvodakezdés Foktő Uszód babilonkiado logico fejlesztés vargapincészet vargabor csabagyöngye szüret duális képzés felsőoktatás At Work Kft. Vienna Test System Motiment Kft. Expertment irodai munkafolyamat Varga Pincészet Egri Bortermelő díj Tankcsapda T30 Körszínpad Aréna Turné Tankcsapda A kendőzetlen igazság A kendőzetlen igazság TANKCSAPDA - Liliput Hollywood Pünkösdi Rallycross hétvége Hankook Racer Cup RX Máriapócs HRC 2019 globális felmelegedés korall WWF Magyarország óceánok világnapja Szállítmányozás napja Szállítmányozás napja 2019 zsámbéki driving camp Driving Camp Orbico Hungary Kft. LNG tartály Shell LNG kút cseppfolyósított földgáz szakmai konferencia OTP Egészségpénztár támogatás táppénz kiegészítés álláskeresési támogatás . jelzáloghitel támogatás gluténmentes élelmiszerek Feszt!Eger Feszt!Eger 2019 Eger Bolyki-völgy Varga Pincészet Kft Varga Bor Monde Selection Hankook Racer Cup Slovakiaring HRC Rallycross ELTE Gács András-díj Gács András-díj 2019 Elekes Márton Elekes Márton Gács András-díj matematikus egyetemi matematikaoktatás matematikaoktatás KÜRT Zrt. Fajbook.hu Fotózás Máté Bence Zölt üzenetek varga pincészet varga bor Magyarvíz Kft Év terméke díj

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com