OTP Nyugdíjpénztár - 7 milliárd forintot tettek félre az első félévben az öngondoskodók

Megugrottak az egyéni befizetések az OTP Nyugdíjpénztáránál 2018 első hat hónapjában.

A tagok ebben az időszakban összesen mintegy 7 milliárd forintot helyeztek el nyugdíjpénztári számláikon, 22 százalékkal többet, mint a megelőző év azonos időszakában. Az egyéni és munkáltatói befizetések összege pedig elérte a 10 milliárd forintot. Az OTP Nyugdíjpénztár az idei első félév egyik legfontosabb eredményének mégis az új belépők átlagéletkorának csökkenését tekinti.

 

Pörögnek az egyéni befizetések

Mintegy negyedével nőtt az egyéni befizetések összege az OTP Nyugdíjpénztárnál 2018 első felében az előző év azonos időszakához képest. Az egyéni vállalással rendelkező pénztári tagok összesen 6,95 milliárd forintot helyeztek el az év első hat hónapjában az ország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárában. Az egyéni vállalások adták az ebben az időszakban mért befizetések 68 százalékát, az év első felében az OTP Nyugdíjpénztárhoz befolyt befizetések elérték a 10 milliárd forintot.

Nőtt az egy főre eső átlagos tagdíjvállalás is, a pénztártagok havonta 41 százalékkal többet, átlagosan mintegy 8700 forintot fizettek be a nyugdíjpénztári számlájukra ez év júniusáig. Az OTP Nyugdíjpénztárnál kezelt vagyon összege 251,4 milliárd forint volt ebben az időszakban. A növekedéshez a munkáltatók 3,2 milliárd forintnyi befizetéssel támogatták dolgozóik öngondoskodását.

 

Fiatalodik a tagállomány

Magyarország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárához 2018 első félévében 6302 fő csatlakozott, a teljes tagállomány így 225 556 főre növekedett. Az új belépők jellemzően továbbra is Budapestről (23,26%) és Pest megyéből (13,58%) csatlakoznak a Nyugdíjpénztárhoz, azonban egyre többen ismerik fel az öngondoskodás fontosságát Borsod-Abaúj-Zemplén (5,64%), Hajdú-Bihar (4,89%) és Fejér megyékben is (4,65%). Az új belépők átlagéletkora 39 évre csökkent, ami egy hosszú ideje tartó, 40 éven stagnáló tendenciát tör meg.

 

„Örömmel vesszük tudomásul, hogy évről évre egyre többen ismerik fel, hogy az időben megkezdett öngondoskodásra igenis szükség van. Ezt mutatja az a tény is, hogy évek óta először csökkent az OTP Nyugdíjpénztárhoz belépők átlagéletkora. Fontos, hogy minél szélesebb körben megismertessük a tudatos tervezés fontosságát még akkor is, ha a nyugdíjas évek még nincsenek belátható közelségben annak érdekében, hogy egyre több ember számára elérhető lehessen a boldog, anyagi gondoktól mentes időskor” – mondta el Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója, aki a munkáltatói befizetések alakulása kapcsán elmondta:

Továbbra is partnerünkként tekintünk a munkáltatókra, hiszen akár pár ezer forintnyi támogatással hatékonyan ösztönözhetik dolgozóikat a hosszú távú öngondoskodásra.”

 

Nyugdíjmentorokkal a fiatalok pénzügyi tudatosságáért

Azért, hogy a fiatalabb generációk is betekintést nyerjenek a nyugdíjálomba, az OTP Nyugdíjpénztár kampányt indított az Y generáció tagjai számára. A Nyugdíj Mentor Program címet viselő kampány négy fiatal lelkes huszonéves mentorált számára mutat olyan nyugdíjas példaképeket, akik bár szakmájukban hivatalosan nyugdíjasnak számítanak, azonban a hivatásukat továbbra is szeretetből űzik tovább. Ezek a mentorok egy hónapon keresztül különböző közösen szervezett programok során segítenek felkészülni huszonéves mentoráltjaiknak az álommunka és az élet kihívásaira. A kampány kalandjain keresztül mindenki megtapasztalhatja, hogy a fiatalok pozitív jövőképe nem csak illúzió, azonban ahhoz, hogy ez megvalósuljon tudatos pénzügyi felkészülés szükséges. További információ: https://nyugdijmentor.hu/

Közzététel dátuma: 2018 október 06, szombat
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: OTP Nyugdíjpénztár, nyugdíj, öngondoskodás, nyugdíjpénztár, OTP Nyugdíj Mentor Program

További sajtóközlemények: rongo.hu

Rekordösszegű adó-visszatérítésről rendelkezhetnek az OTP Nyugdíjpénztár tagjai

Lakáskulcs, adóbevallás, 4,5 milliárd forint.

Gazdaság

Sonos Arc, az új prémium soundbar

A Sonos Arc térhatású és moziminőségű hangzással, Dolby Atmos támogatással, valamint hangasszisztens-funkciókkal érkezik.

Marketing

Folyamatos a Vivre növekedése

A 8 éve elindult Vivre mára Kelet- és Közép-Európa vezető lakberendezési és dekorációs áruházává vált.

Marketing

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

05/12 Sonos Arc, az új prémium soundbar
05/12 Folyamatos a Vivre növekedése
05/20 Rekordösszegű adó-visszatérítésről rendelkezhetnek az OTP Nyugdíjpénztár tagjai

Friss címkék

járvány aszály WWF Magyarország vízelvezetés árvízvédelem vízgazdálkodás OMSZ időjárás Bérczi-Kovács Erika ELTE Szeszlér Dávid BME Gács András-díj Gács András-díj 2020 iTOLC iTOLC Nyelvvizsgaközpont iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központ akkreditált nyelvvizsga Magyarvíz Kft Mizse ásványvíz ásványvíz Primavera Balog Zoltán JátékNet.hu JátékNet játék Őri Gergely játékkiállítás Investum Kft. TITAN Containers önkiszolgáló konténer Vértesszőlős Varga Pincészet Pezsgő Száraz pezsgő Varga Pezsgő Glencore Agriculture Hungary Kft Glencore magyarországi cégcsoport Cseresznye Péter Karrierhír kereskedelmi vezető Balck friday karácsony Black weekend Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport integráció Csehország Juhász Csaba GINOP fejlesztés Badacsonyörs Ország Játéka 2019 JátékNet.hu Webáruház Kft. Ország Játéka OrszágJátéka2019 OrszágJátéka játszónap Magyarvíz Kft. PET palack újrahasznosítás mizse ásványvíz Helpynet Kft Helpynet alkalmazás segítségnyújtás Varga Pincészet Kft. Mundus Vini 2019 Aranyérem Varga Aranymetszés Bor Pannon Növényolajgyártó Kft Glencore Agriculture Hungary Kft. iskolakezdés óvodakezdés Foktő Uszód babilonkiado logico vargapincészet vargabor csabagyöngye szüret

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com