OTP Nyugdíjpénztár - 7 milliárd forintot tettek félre az első félévben az öngondoskodók

Megugrottak az egyéni befizetések az OTP Nyugdíjpénztáránál 2018 első hat hónapjában.

A tagok ebben az időszakban összesen mintegy 7 milliárd forintot helyeztek el nyugdíjpénztári számláikon, 22 százalékkal többet, mint a megelőző év azonos időszakában. Az egyéni és munkáltatói befizetések összege pedig elérte a 10 milliárd forintot. Az OTP Nyugdíjpénztár az idei első félév egyik legfontosabb eredményének mégis az új belépők átlagéletkorának csökkenését tekinti.

 

Pörögnek az egyéni befizetések

Mintegy negyedével nőtt az egyéni befizetések összege az OTP Nyugdíjpénztárnál 2018 első felében az előző év azonos időszakához képest. Az egyéni vállalással rendelkező pénztári tagok összesen 6,95 milliárd forintot helyeztek el az év első hat hónapjában az ország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárában. Az egyéni vállalások adták az ebben az időszakban mért befizetések 68 százalékát, az év első felében az OTP Nyugdíjpénztárhoz befolyt befizetések elérték a 10 milliárd forintot.

Nőtt az egy főre eső átlagos tagdíjvállalás is, a pénztártagok havonta 41 százalékkal többet, átlagosan mintegy 8700 forintot fizettek be a nyugdíjpénztári számlájukra ez év júniusáig. Az OTP Nyugdíjpénztárnál kezelt vagyon összege 251,4 milliárd forint volt ebben az időszakban. A növekedéshez a munkáltatók 3,2 milliárd forintnyi befizetéssel támogatták dolgozóik öngondoskodását.

 

Fiatalodik a tagállomány

Magyarország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárához 2018 első félévében 6302 fő csatlakozott, a teljes tagállomány így 225 556 főre növekedett. Az új belépők jellemzően továbbra is Budapestről (23,26%) és Pest megyéből (13,58%) csatlakoznak a Nyugdíjpénztárhoz, azonban egyre többen ismerik fel az öngondoskodás fontosságát Borsod-Abaúj-Zemplén (5,64%), Hajdú-Bihar (4,89%) és Fejér megyékben is (4,65%). Az új belépők átlagéletkora 39 évre csökkent, ami egy hosszú ideje tartó, 40 éven stagnáló tendenciát tör meg.

 

„Örömmel vesszük tudomásul, hogy évről évre egyre többen ismerik fel, hogy az időben megkezdett öngondoskodásra igenis szükség van. Ezt mutatja az a tény is, hogy évek óta először csökkent az OTP Nyugdíjpénztárhoz belépők átlagéletkora. Fontos, hogy minél szélesebb körben megismertessük a tudatos tervezés fontosságát még akkor is, ha a nyugdíjas évek még nincsenek belátható közelségben annak érdekében, hogy egyre több ember számára elérhető lehessen a boldog, anyagi gondoktól mentes időskor” – mondta el Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója, aki a munkáltatói befizetések alakulása kapcsán elmondta:

Továbbra is partnerünkként tekintünk a munkáltatókra, hiszen akár pár ezer forintnyi támogatással hatékonyan ösztönözhetik dolgozóikat a hosszú távú öngondoskodásra.”

 

Nyugdíjmentorokkal a fiatalok pénzügyi tudatosságáért

Azért, hogy a fiatalabb generációk is betekintést nyerjenek a nyugdíjálomba, az OTP Nyugdíjpénztár kampányt indított az Y generáció tagjai számára. A Nyugdíj Mentor Program címet viselő kampány négy fiatal lelkes huszonéves mentorált számára mutat olyan nyugdíjas példaképeket, akik bár szakmájukban hivatalosan nyugdíjasnak számítanak, azonban a hivatásukat továbbra is szeretetből űzik tovább. Ezek a mentorok egy hónapon keresztül különböző közösen szervezett programok során segítenek felkészülni huszonéves mentoráltjaiknak az álommunka és az élet kihívásaira. A kampány kalandjain keresztül mindenki megtapasztalhatja, hogy a fiatalok pozitív jövőképe nem csak illúzió, azonban ahhoz, hogy ez megvalósuljon tudatos pénzügyi felkészülés szükséges. További információ: https://nyugdijmentor.hu/

Közzététel dátuma: 2018 október 06, szombat
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: OTP Nyugdíjpénztár, nyugdíj, öngondoskodás, nyugdíjpénztár, OTP Nyugdíj Mentor Program

További sajtóközlemények: rongo.hu

Te mit tennél, ha medvét látnál?

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén.

Életmód

8 millió eurós beruházás indul a Borsodi Sörgyárban

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásba vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában.

Marketing

WWF: Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza.

Egyéb

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

10/01 Idén még a szüret sem a megszokott időben volt
09/30 OTP Nyugdíjpénztár - Az Y generáció már lemondott a nyugdíjálomról
09/30 A Mall.hu-nál működik az ország legjobb ügyfélszolgálata
09/30 Hamarosan levelet kap minden OTP SZÉP kártyás
09/30 Autós Országos Gyorsasági Bajnokság - Hankook Racer Cup - Kismarty-Lechner Gábor duplázott Brno-ban
09/30 G Data: A kártevőket nem lehet ésszel elkerülni
09/30 OTP Egészségpénztár - A magyarok a rövidtávot preferálják
09/30 Szakértő: hogyan ápoljuk ősszel kedvenceinket?
09/27 Nemzetközi cégtől kapott megbízást a MOTIMENT
10/01 WITSEC IT-Biztonsági Konferencia nem kizárólag hölgyeknek

Friss címkék

ISC2 MVM Székház WITSEC IT-Biztonsági Konferencia WITSEC 2018 WITSEC 2018 Budapest vargapincészet vargabor szüret borászat Európai Baloldal téli hideg fagyhalál lakhatási jog kilakoltatás OTP Egészségpénztár aktív életmód futás online kérdőíves felmérés futóverseny egészséges életmód Budai Egészségközpont budapesti maraton OTP SZÉP kártya SZÉP-kártya Mall.hu ügyfélszolgálat Legjobb Ügyfélszolgálat 2018 webáruház mall.hu webáruház ügyfélélmény mall.hu ügyfélszolgálati munkatárs Internet Mall Hungary Kft nyugdíjkorhatár Y generáció Y generáció nyugdíj Z generáció Z generáció nyugdíj kutya- és macskatartás háziállat állatszőr G Data adatvédelem ransomware vírusvédelem Kismarty-Lechner Gábor Motiment munkafolyamat webeye terrántetőcserép terránkft napelem napelempark bóly HTC U12 life vízgazdálkodás folyó folyószabályozás vizesélőhely ivóvízbázis napi vízigény Duna Budapest Szentendrei-sziget Víz Világhét Víz Világhét 2018 G DATA okos légkondicionáló számzáras ajtó riasztóberendezés okos otthon locsolórendszer digitális zaklatás online zaklatás okosotthon nyugdíj-megtakarítás nyugdíjcélú megtakarítás mizseásványvíz magyarvízkft ásványvíz primavera

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com