JURA: Csak a frissen őrölt az igazi

Eszpresszó egy kis tejjel – a magyar kávéfogyasztók többségének ez a kedvence.

A 18‒59 év közöttiek közel négyötöde kávézik, egyharmaduk pedig három vagy annál több csészével is elfogyaszt naponta. A többség szerint a legjobb minőséget az garantálja, ha az ital frissen, a kávéfőzőben megőrölt kávészemekből készül.

 

A svájci JURA közel 90 éves múlttal rendelkező vállalat, amely a prémium szegmensbe tartozó automata kávéfőző gépeiről ismert. Az első magyarországi márkaszalonjának megnyitása kapcsán a cég az NRC segítségével felmérte a magyarok, közelebbről a 18 és 59 éves kor közötti lakosság kávéfogyasztási szokásait.

 

Az eredményekből kiderült, hogy a magyarok kétharmada a frissen őrölt szemes kávéból főzött kávét tartja a legjobb minőségűnek – a JURA egyébként ezt a vonalat képviseli. Ezt követi az előre megőrölt kávészemekből főzött kávé, a válaszadók 22 százaléka tartja ezt a legjobb minőségűnek. A sort az instant porból készült kávé (7%) és a kapszulás kávé (5%) zárja – ezek hibába népszerűek, nem gondoljuk róluk, hogy magas minőséget képviselnek.

 

A felnőtt lakosságnak egyébként mindössze 22 százaléka nem kávézik, a magyarok 18 százaléka egy csészével, 47 százaléka pedig két-három csészével is elfogyaszt egy nap. Hét százalék azoknak az aránya, akik négyet is megisznak, százból egy magyar pedig hat kávénál is többet gurít le egy átlagnapon. A legnépszerűbb kávéital egyébként az eszpresszó, ez a magyarok 47 százalékának a kedvence. Ezt követi a latte (tejeskávé) 19 százalékkal, majd a cappuccino 16 százalékkal. További érdekesség, hogy a kávét csak a magyar fogyasztók 28 százaléka szereti inkább feketén, 72 százalék egy kis tejjel kedveli a legjobban.

 

Ezt várjuk el a géptől

 

A kutatás a kávéfogyasztási szokások mellett azt is megvizsgálta, hogy mit tartunk fontos szempontnak az otthonunkba vásárolt kávéfőző esetében. Az eredmények szerint a magyarok több mint fele (52%) azt tartja legfontosabbnak, hogy a kávé erejét lehessen szabályozni. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy prémium kávégépek esetében ez nem egyetlen, hanem két tényezőt is jelent: ezeken külön lehet állítani a kávé pörkölésének erejét (az íz erejét), valamint az ital koffeintartalmát (a kávé erősségét). Hogy mindez a professzionális szinten mennyire nem egyszerű kérdés, azt jól illusztrálják a JURA szabadalmaztatott technológiái, melyekről a keretes írásban lehet bővebben olvasni.

 

Mi kerül sokba egy kávéfőzőn?

 

Egy rövid eszpresszó lefőzése egy otthoni kávégépen nem is olyan egyszerű, mint ahogyan talán elsőre gondolnánk. A legtöbb gépen ugyanis egy eszpresszó viszonylag rövid idő alatt készül el, ami nehézzé teszi a kávéban lévő aromák kinyerését, az ital pedig így könnyen ízetlen marad. A JURA ezt a dilemmát az I.P.B.A.S (Intelligent Pr-Brew Aroma System) névre keresztelt rendszerének kifejlesztésével oldotta fel, amely képes arra, hogy már röviddel a lefőzés előtt egy adott mennyiségű vizet adagoljon a kávéhoz. Ez segít kinyerni az összes aromát: minél tovább érintkezik vízzel a frissen őrölt kávé, annál jobban kiadja magából az ízeket. A másik oldalról a víz persze nem érintkezhet a kávéval túl sokáig sem, különben az ital savassá, kellemetlenné válik. Ezt a svájciak a P.E.P.© eljárás, vagy eredeti nevén Pulse Extraction Process segítségével kerülik ki: a kávéfőző ilyenkor a frissen megőrölt kávén rövid sorozatokban nyomja át a forró vizet, így harmonizálja a rövid presszókávé ízvilágát. Az pedig szinte magától értetődő, hogy egy prémium gépen szabályozhatjuk a lefőzött kávé hőmérsékletét és a kávészemek megdarálásának finomságát is – ez utóbbi szintén a kész italba kerülő aromák mennyiségét befolyásolja.

 

A kutatásról

 

A kutatást a JURA megbízásából az NRC végezte 2018 áprilisában, 1000 fős mintán (NRC Netpanel tagok). Az adatfelvétel online kérdőíves felmérés segítségével történt, többszörösen rétegzett, véletlen mintavétellel. A minta reprezentatív a 18‒59 éves magyar lakosságra korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió jellemzők alapján.

 

https://hu.jura.com/hu-HU

 

 

 

A JURA

A JURA Elektroapparate AG vállalatot 1931-ben a svájci Niederbuchsitenben alapították. A JURA az automata kávéfőző gépek piacának innovációs vezetője. A vállalat termékei friss kávészemekből, frissen őrölve készítik el a legjobb minőségű kávét egyetlen gombnyomásra. A termékportfoliónak részét képezik a lakossági és a professzionális, kávézókban, éttermekben és irodákban használt, nagy teljesítményű kávéfőző gépek is. A JURA az elmúlt években globális szereplővé vált, jelenleg körülbelül 50 országban képviselteti magát.

Közzététel dátuma: 2018 május 31, csütörtök
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: JURA, KURA kávé, kávéfogyasztás, kávéfőző, eszpresszó

További sajtóközlemények: rongo.hu

Te mit tennél, ha medvét látnál?

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén.

Életmód

8 millió eurós beruházás indul a Borsodi Sörgyárban

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásba vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában.

Marketing

WWF: Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza.

Egyéb

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

10/01 Idén még a szüret sem a megszokott időben volt
09/30 A Mall.hu-nál működik az ország legjobb ügyfélszolgálata
09/30 Hamarosan levelet kap minden OTP SZÉP kártyás
09/30 OTP Nyugdíjpénztár - Az Y generáció már lemondott a nyugdíjálomról
09/30 Autós Országos Gyorsasági Bajnokság - Hankook Racer Cup - Kismarty-Lechner Gábor duplázott Brno-ban
09/30 OTP Egészségpénztár - A magyarok a rövidtávot preferálják
09/30 G Data: A kártevőket nem lehet ésszel elkerülni
09/30 Szakértő: hogyan ápoljuk ősszel kedvenceinket?
09/27 Nemzetközi cégtől kapott megbízást a MOTIMENT
10/01 WITSEC IT-Biztonsági Konferencia nem kizárólag hölgyeknek

Friss címkék

ISC2 MVM Székház WITSEC IT-Biztonsági Konferencia WITSEC 2018 WITSEC 2018 Budapest vargapincészet vargabor szüret borászat Európai Baloldal téli hideg fagyhalál lakhatási jog kilakoltatás OTP Egészségpénztár aktív életmód futás online kérdőíves felmérés futóverseny egészséges életmód Budai Egészségközpont budapesti maraton OTP SZÉP kártya SZÉP-kártya Mall.hu ügyfélszolgálat Legjobb Ügyfélszolgálat 2018 webáruház mall.hu webáruház ügyfélélmény mall.hu ügyfélszolgálati munkatárs Internet Mall Hungary Kft nyugdíjkorhatár Y generáció Y generáció nyugdíj Z generáció Z generáció nyugdíj kutya- és macskatartás háziállat állatszőr G Data adatvédelem ransomware vírusvédelem Kismarty-Lechner Gábor Motiment munkafolyamat webeye terrántetőcserép terránkft napelem napelempark bóly HTC U12 life vízgazdálkodás folyó folyószabályozás vizesélőhely ivóvízbázis napi vízigény Duna Budapest Szentendrei-sziget Víz Világhét Víz Világhét 2018 G DATA okos légkondicionáló számzáras ajtó riasztóberendezés okos otthon locsolórendszer digitális zaklatás online zaklatás okosotthon nyugdíj-megtakarítás nyugdíjcélú megtakarítás mizseásványvíz magyarvízkft ásványvíz primavera

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com