A nők jelentősebb számú csatlakozása a magyar üzleti angyalok köréhez gazdasági szempontból is szükséges

A férfi befektetők szerint a nők jelentősebb számú csatlakozása a magyar üzleti angyalok köréhez gazdasági szempontból is szükséges

Budapest 2017. október 6. - Először kerül megrendezésre Budapesten a nők gazdasági döntéshozásba való bekerülésének új megközelítésű, a férfiakkal együtt cselekvő és felelősséget vállalni akaró, nőket célzó Nők/Üzlet/Angyalok workshop, ami a női angyalbefektetők számának növelését célozza.
 
A magyarországi innovációs ekoszisztéma eddig hiányzó elemeként az idén tagtoborzásba kezdő Hungarian Business Angels Network (HunBan) igazgatósága törekszik a kiegyensúlyozott nemi arányok elérésére, ezért az elnök, Károlyi Antal az első női egyesületi tagot, a közép-európai régiós gyakorlattal rendelkező Szabó Esztert (az edUcate egyik angyalbefektetője és a Krynica Economic Forum tanácstagja) kérte fel, hogy indítsa útjára a Nők/Üzlet/Angyalok kezdeményezést. Az ügy mellé állt partnerként több női üzleti szervezet és közösségi iroda is.
 
Ez az új platform összeköti a folyamatban már tapasztaltabb férfi angyalokat és a „befektetésiül” mostantól tanulni kívánó nőket és nem feledkezik meg a kezdő férfiakról sem.
 
A befektetők és az innovatív vállalkozók világa nagyon érdekes és a többségünk számára még ismeretlen terület. A tervezett workshop formabontó módon betekintést nyújt a kínálkozó lehetőségek tárházába, és összekapcsolja a gazdaság különböző rétegeit. Ezen  a délelőttön, amit a fogalmakkal és a szereplőkkel való ismerkedésre szánunk, számos befektető és befektetést már befogadott cég példáját fogjuk látni. Emellett három hazai co-working iroda az ImpactHub, a Loffice, a Kaptár segítségével teret adunk a résztvevők kreativitásának is.
 
Azoknak szól a workshop, akiket érdekel az izgalmas, az ingatlanon, a nemzetközi befektetési alapokon, vagy állampapírokon túli befektetési világ. Az a világ, ahol az új, innovatív és nemzetközileg versenyképes munkahelyek és cégek születnek meg ideálisan a hazai női és férfi angyalok anyagi és szellemi hozzájárulásával.
 
Nagy felelősség és intellektuális kihívás kezdeti stádiumban lévő cégek kapcsán befektetésekről dönteni. A mi hosszú távú célunk, hogy tudást és kapcsolatokat nyújtsunk: a kezdő befektető nők és férfiak kis csoportokban tanulhassanak tapasztalt angyalbefektetőktől.
 
​Fontos szempont, hogy a Nők/Üzlet/ Angyalok kezdeményezéssel az ország - és reményeink szerint később a közép-európai térség is - versenyképesebbé váljon a régiók közötti öldöklő globális versenyben. – mondta Szabó Eszter.
 
Nem adunk el semmit a résztvevőknek, kivéve egy gondolatot, hogy érdemes ezt a Magyarországon eddig széles körben nem ismert angyali befektetési formát megismerni, majd a nők és kezdő férfiak belépésének elősegítésével a kört szélesíteni. A piac másik oldalára is hatással lesz ez a folyamat, hiszen ezzel párhuzamosan keressük a választ miként növelhető a nők által (is) jegyzett innovatív vállalkozások száma. Ha mi bízunk az ország innovatívitásában és teszünk is minden nap a szereplők összekötésért, akkor egy biztosabb és a mainál jobb jövőt teszünk lehetővé a gyerekeink számára.
 
Vitassuk meg október 6.-án együtt az angyal befektetési forma lehetőségeit, mint a nők gazdasági döntéshozásának erősítése egyik eszközét. Csatlakozz/csatlakozzon. Kezdjünk el angyal befektetőséget tanulni!
 
Jelentkezés az önköltséges október 6.-i workshopra női és férfi üzletembereknek és más érdekelteknek: https://www.wbusinessangels.com/
 
További információ womenbusinessangels@gmail.com
 
Terveink szerint a kezdeményezés nyitott ezért várjuk a további partnereket akik segítségével  az első workshopot több és még mélyebbre ásó Nők/Üzlet/Angyalok rendezvény követheti.
Köszönjük a Nokiának az elegáns helyszínt.
 
Illusztráció: fundingnote.com

Közzététel dátuma: 2017 szeptember 26, kedd
Publikálásért felelős: rongo.hu
Címkék: KKVHÁZ, Nők/Üzlet/ Angyalok kezdeményezés, Hungarian Business Angels Network, Nők/Üzlet/Angyalok workshop, angyal befektető

További sajtóközlemények: rongo.hu

WWF Magyarország: vizeink fele sem egészséges!

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség ma publikált jelentése szerint vizeink állapota lehangoló: jelenleg az európai felszíni vizek csupán 40%-a egészséges.

Egyéb

Starbucks kávézó nyílt Debrecenben

A Fórum bevásárlóközpontban nyitott üzlettel együtt 21 magyarországi taggal rendelkezik a világhírű kávézólánc.

Marketing

G Data: Felfedezték az első androidos férget

Jelentős kárt tehet a mobilokban az első androidos féreg, amely egy nyitva felejtett hibakereső interfészen keresztül juthat be készülékbe.

IT/Telekom

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

06/26 300 millió forint támogatást kap a Varga Pincészet
07/03 Ha a szemünk a legfontosabb érzékszervünk, vajon miért nem védjük jobban?
06/28 Starbucks kávézó nyílt Debrecenben
07/03 WWF Magyarország: vizeink fele sem egészséges!
06/28 G Data: Felfedezték az első androidos férget
07/03 Megnyílt a századik Diego üzlet Magyarországon
07/16 Az eddigieknél kényelmesebben és olcsóbban juthatunk ki vele a reptérre és minden negyedik ember kipróbálná

Friss címkék

Széchenyi 2020 program fejlesztés szőlő bor Csabagyöngye időjárás MOTIMENT Kft. munkaerőpiac Szőnyi Zoltán munkaerőhiány Környezetvédelmi Világnap WWF fenntartható élet műanyag óceán szennyezés környezetszennyezés erdőgazdálkodás természetvédelem erdő JURA KURA kávé kávéfogyasztás kávéfőző eszpresszó HTC U12+ HTC HTC BoomSound HTC • Edge Sense 2 Skybaby energiaital Skybaby Energydrink pin-up Mizse Magyarvíz Kft. ásványvíz Mizse ásványvíz KÜRT KÜRT Zrt. GDPR adatvédelem törvény SeCube Brno terjeszkedés Ultrabalaton NN Ultrabalaton Badacsonyörs Balaton futóverseny MOTIMENT informatika robotika irodai munkafolyamatok Siemens Press Award 2018 Siemens Press Award Siemens Siemens pályázat regionális újságírói pályázat Siemens újságírói pályázat Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ZMJ SEG Automotive Miskolc Uwe Mang DVTK SZÉP kártya OTP SZÉP kártya hosszú hétvége OTP Bank Cafeteria üzletág Széchenyi Pihenőkártya családi pihenés belföldi turizmus Pirin Nemzeti Park Autós Országos Gyorsasági Bajnokság Hankook Racer Cup Hungaroring WTCR – World Touring Car Cup Hankook Racer Cup 2018 BMW E30

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com