Pénz nélkül készült el a karácsonyozó hajléktalanokról szóló megrendítő film

Az egykori Vörösmarty mozi újranyitott nagytermében a pótszékek is elfogytak, akkora volt az érdeklődés Holdosi Máté hajléktalansággal foglalkozó új, 15 perces riportfilmje iránt.

  1. augusztus 25-én este, a Premier Cafe-ban teltház előtt mondott rövid beszédet a film jelentőségét hangsúlyozva Görög Mária, a Civil Rádió kurátora és szerkesztő – műsorvezetője. Az egykori Vörösmarty mozi újranyitott nagytermében a pótszékek is elfogytak, akkora volt az érdeklődés Holdosi Máté hajléktalansággal foglalkozó új, 15 perces riportfilmje iránt. A film érdekessége, hogy anyagi támogatás nélkül, kizárólag önerőből készült, a Canon Magyarországtól kölcsönkapott eszközökkel. Önkéntesen, a téma fontossága miatt vett részt benne Takács Rudolf, a film operatőre, akinek a film egyedi képi világa köszönhető; és Molnár Anikó, aki a kapcsolatait bevetve szervezte meg az interjúkat és a forgatási helyszíneket.

 

A film nem a szociális ellátórendszer hibát, vagy magát a hajléktalanság témáját igyekszik részletesen bemutatni, hanem néhány egyéni történeten keresztül vezeti be a nézőt a magányos, otthontalan emberek karácsony előtti készülődésébe. Ugyan legtöbbünk számára a decemberi készülődés és a karácsony a családról szól, azonban az otthontalan emberek számára ez különösen fájdalmas tud lenni, mert csak felerősíti magányukat.

 

„Megszokjuk azt, ami a megszokhatatlan, hogy emberek, félholt testek a földön fekszenek. Ezzel nem lehet együtt élni egy olyan társadalomban, ahol mindannyian felelősek vagyunk a társadalmi valóságunk alakításáért” - magyarázza dr. Miletics Marcell, aki egyben narrálja is a film egyedi látásmódú, realisztikus, nyers képsorait. Kifejti továbbá, hogy nagyon sokféleképpen érkeznek a hajléktalanság állapotába az emberek és az ő sorsukból jelenleg nagyon nehéz kiutat találni; a megrendítő történetek megismerése után a film sem tud megnyugtatóan zárulni.

Sajtófotók a bemutatóról: https://www.irista.com/gallery/s24nsjia10yh

 

 

 

Készítők

 

Rendező: Holdosi Máté

Operatőr: Takács Rudolf

Producer: Magyar Anikó

 

Szakértő:

Dr. Miletics Marcell, Baptista Szeretetszolgálat, Utcafront vezető

Tréfás Gábor, Babptista Szeretetszolgálat, Utcafront

Tabi Orsolya, Menedékház Alapítvány, Éjjeli MenedékhelyEgyüttműködő partnerek: Északi Támpont Egyesület, Baptista Szeretetszolgálat, Canon Magyarország

Közzététel dátuma: 2017 szeptember 25, hétfő
Publikálásért felelős: rongo.hu

További sajtóközlemények: rongo.hu

Te mit tennél, ha medvét látnál?

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén.

Életmód

8 millió eurós beruházás indul a Borsodi Sörgyárban

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásba vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában.

Marketing

WWF: Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza.

Egyéb

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

10/01 Idén még a szüret sem a megszokott időben volt
09/30 A Mall.hu-nál működik az ország legjobb ügyfélszolgálata
09/30 Hamarosan levelet kap minden OTP SZÉP kártyás
09/30 OTP Nyugdíjpénztár - Az Y generáció már lemondott a nyugdíjálomról
09/30 Autós Országos Gyorsasági Bajnokság - Hankook Racer Cup - Kismarty-Lechner Gábor duplázott Brno-ban
09/30 OTP Egészségpénztár - A magyarok a rövidtávot preferálják
09/30 G Data: A kártevőket nem lehet ésszel elkerülni
09/30 Szakértő: hogyan ápoljuk ősszel kedvenceinket?
09/27 Nemzetközi cégtől kapott megbízást a MOTIMENT
10/01 WITSEC IT-Biztonsági Konferencia nem kizárólag hölgyeknek

Friss címkék

ISC2 MVM Székház WITSEC IT-Biztonsági Konferencia WITSEC 2018 WITSEC 2018 Budapest vargapincészet vargabor szüret borászat Európai Baloldal téli hideg fagyhalál lakhatási jog kilakoltatás OTP Egészségpénztár aktív életmód futás online kérdőíves felmérés futóverseny egészséges életmód Budai Egészségközpont budapesti maraton OTP SZÉP kártya SZÉP-kártya Mall.hu ügyfélszolgálat Legjobb Ügyfélszolgálat 2018 webáruház mall.hu webáruház ügyfélélmény mall.hu ügyfélszolgálati munkatárs Internet Mall Hungary Kft nyugdíjkorhatár Y generáció Y generáció nyugdíj Z generáció Z generáció nyugdíj kutya- és macskatartás háziállat állatszőr G Data adatvédelem ransomware vírusvédelem Kismarty-Lechner Gábor Motiment munkafolyamat webeye terrántetőcserép terránkft napelem napelempark bóly HTC U12 life vízgazdálkodás folyó folyószabályozás vizesélőhely ivóvízbázis napi vízigény Duna Budapest Szentendrei-sziget Víz Világhét Víz Világhét 2018 G DATA okos légkondicionáló számzáras ajtó riasztóberendezés okos otthon locsolórendszer digitális zaklatás online zaklatás okosotthon nyugdíj-megtakarítás nyugdíjcélú megtakarítás mizseásványvíz magyarvízkft ásványvíz primavera

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com