Pénz nélkül készült el a karácsonyozó hajléktalanokról szóló megrendítő film

Az egykori Vörösmarty mozi újranyitott nagytermében a pótszékek is elfogytak, akkora volt az érdeklődés Holdosi Máté hajléktalansággal foglalkozó új, 15 perces riportfilmje iránt.

  1. augusztus 25-én este, a Premier Cafe-ban teltház előtt mondott rövid beszédet a film jelentőségét hangsúlyozva Görög Mária, a Civil Rádió kurátora és szerkesztő – műsorvezetője. Az egykori Vörösmarty mozi újranyitott nagytermében a pótszékek is elfogytak, akkora volt az érdeklődés Holdosi Máté hajléktalansággal foglalkozó új, 15 perces riportfilmje iránt. A film érdekessége, hogy anyagi támogatás nélkül, kizárólag önerőből készült, a Canon Magyarországtól kölcsönkapott eszközökkel. Önkéntesen, a téma fontossága miatt vett részt benne Takács Rudolf, a film operatőre, akinek a film egyedi képi világa köszönhető; és Molnár Anikó, aki a kapcsolatait bevetve szervezte meg az interjúkat és a forgatási helyszíneket.

 

A film nem a szociális ellátórendszer hibát, vagy magát a hajléktalanság témáját igyekszik részletesen bemutatni, hanem néhány egyéni történeten keresztül vezeti be a nézőt a magányos, otthontalan emberek karácsony előtti készülődésébe. Ugyan legtöbbünk számára a decemberi készülődés és a karácsony a családról szól, azonban az otthontalan emberek számára ez különösen fájdalmas tud lenni, mert csak felerősíti magányukat.

 

„Megszokjuk azt, ami a megszokhatatlan, hogy emberek, félholt testek a földön fekszenek. Ezzel nem lehet együtt élni egy olyan társadalomban, ahol mindannyian felelősek vagyunk a társadalmi valóságunk alakításáért” - magyarázza dr. Miletics Marcell, aki egyben narrálja is a film egyedi látásmódú, realisztikus, nyers képsorait. Kifejti továbbá, hogy nagyon sokféleképpen érkeznek a hajléktalanság állapotába az emberek és az ő sorsukból jelenleg nagyon nehéz kiutat találni; a megrendítő történetek megismerése után a film sem tud megnyugtatóan zárulni.

Sajtófotók a bemutatóról: https://www.irista.com/gallery/s24nsjia10yh

 

 

 

Készítők

 

Rendező: Holdosi Máté

Operatőr: Takács Rudolf

Producer: Magyar Anikó

 

Szakértő:

Dr. Miletics Marcell, Baptista Szeretetszolgálat, Utcafront vezető

Tréfás Gábor, Babptista Szeretetszolgálat, Utcafront

Tabi Orsolya, Menedékház Alapítvány, Éjjeli MenedékhelyEgyüttműködő partnerek: Északi Támpont Egyesület, Baptista Szeretetszolgálat, Canon Magyarország

Közzététel dátuma: 2017 szeptember 25, hétfő
Publikálásért felelős: rongo.hu

További sajtóközlemények: rongo.hu

Szakértő: így locsold a kertedet!

Itt a tavasz, ami azt jelenti, hogy egyre több időt töltünk kertjeinkben, ám ezzel párhuzamosan a kerti munkálatok is aktuálissá válnak.

Marketing

A leggyakoribb bőrproblémák okai

A leggyakoribb bőrproblémák az ekcéma és a pikkelysömör, ezekről szól a WEBBeteg.hu összefoglalója.

Életmód

AKON JÖN A CAMPUS FESZTIVÁLRA

A négy napos rendezvény legnagyobb sztárvendége pedig az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon lesz!

Kultúra

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

03/27 Ma átadták a Markó Irodák 9-et
03/27 Best Buy Award díjas lett a Terrán
04/05 AKON JÖN A CAMPUS FESZTIVÁLRA
04/05 Újra a legkisebbek véleményére kíváncsi az OTP Nyugdíjpénztár
04/10 A leggyakoribb bőrproblémák okai
04/11 Szakértő: így locsold a kertedet!

Friss címkék

Starbucks Starbucks Debrecen baristaképzés G Data kriptovaluta-bányászat kriptovaluta bitcoin ethereum WEBBeteg endometriózis mióma petefészek ciszta PCOS policisztás ovárium szindróma emlőrák melldaganat méhnyakrák HPV HPV vírus Mall.hu webáruház macskaeledel macskaápolási eszközök macska gondozása OTP Egészségpénztár Budai Egészségközpont OTP Öngondoskodási Index egészségügyi ellátás magánegészségügyi ellátás egészségügyi öngondoskodás Vadvilág Világnapja nagymacskák Starbucks Coffee Company Nespresso Starbucks Nespresso kapszulás kávé Starbucks kapszulás kávé Starbucks® Espresso kapszulás kávé Magyarvíz Kft. Mizse robocop ásványvíz ásványvízpiac MOTIMENT MOTIMENT Kft. irodai folyamatok módszertan Mészáros Zsolt Varga Pincészet Varga Máté Varga Péter bor Badacsonyörs BeeRides BeeRides Kft. carsharing autó autómegosztó életjáradék életjáradék igénylés életjáradék szolgáltatás Vizesélőhelyek Világnapja Diego Kft. Diego áruház Diego franchise Magyar Franchise Szövetség díj önkéntes nyugdíjpénztár Cyber 9/12 Student Challenge SecOps Europe IT-Biztonsági Konferencia és Expó SecOps Europe SK CERT Nemzeti Közszolgálati Egyetem SecOps Europe 2018 IT-biztonság Cyber Range kibergyakorlat Kiberbiztonsági Műveleti Központ Computer Emergency Response T BLACK STONE CHERRY Barba Negra Track

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com