Pénz nélkül készült el a karácsonyozó hajléktalanokról szóló megrendítő film

Az egykori Vörösmarty mozi újranyitott nagytermében a pótszékek is elfogytak, akkora volt az érdeklődés Holdosi Máté hajléktalansággal foglalkozó új, 15 perces riportfilmje iránt.

  1. augusztus 25-én este, a Premier Cafe-ban teltház előtt mondott rövid beszédet a film jelentőségét hangsúlyozva Görög Mária, a Civil Rádió kurátora és szerkesztő – műsorvezetője. Az egykori Vörösmarty mozi újranyitott nagytermében a pótszékek is elfogytak, akkora volt az érdeklődés Holdosi Máté hajléktalansággal foglalkozó új, 15 perces riportfilmje iránt. A film érdekessége, hogy anyagi támogatás nélkül, kizárólag önerőből készült, a Canon Magyarországtól kölcsönkapott eszközökkel. Önkéntesen, a téma fontossága miatt vett részt benne Takács Rudolf, a film operatőre, akinek a film egyedi képi világa köszönhető; és Molnár Anikó, aki a kapcsolatait bevetve szervezte meg az interjúkat és a forgatási helyszíneket.

 

A film nem a szociális ellátórendszer hibát, vagy magát a hajléktalanság témáját igyekszik részletesen bemutatni, hanem néhány egyéni történeten keresztül vezeti be a nézőt a magányos, otthontalan emberek karácsony előtti készülődésébe. Ugyan legtöbbünk számára a decemberi készülődés és a karácsony a családról szól, azonban az otthontalan emberek számára ez különösen fájdalmas tud lenni, mert csak felerősíti magányukat.

 

„Megszokjuk azt, ami a megszokhatatlan, hogy emberek, félholt testek a földön fekszenek. Ezzel nem lehet együtt élni egy olyan társadalomban, ahol mindannyian felelősek vagyunk a társadalmi valóságunk alakításáért” - magyarázza dr. Miletics Marcell, aki egyben narrálja is a film egyedi látásmódú, realisztikus, nyers képsorait. Kifejti továbbá, hogy nagyon sokféleképpen érkeznek a hajléktalanság állapotába az emberek és az ő sorsukból jelenleg nagyon nehéz kiutat találni; a megrendítő történetek megismerése után a film sem tud megnyugtatóan zárulni.

Sajtófotók a bemutatóról: https://www.irista.com/gallery/s24nsjia10yh

 

 

 

Készítők

 

Rendező: Holdosi Máté

Operatőr: Takács Rudolf

Producer: Magyar Anikó

 

Szakértő:

Dr. Miletics Marcell, Baptista Szeretetszolgálat, Utcafront vezető

Tréfás Gábor, Babptista Szeretetszolgálat, Utcafront

Tabi Orsolya, Menedékház Alapítvány, Éjjeli MenedékhelyEgyüttműködő partnerek: Északi Támpont Egyesület, Baptista Szeretetszolgálat, Canon Magyarország

Közzététel dátuma: 2017 szeptember 25, hétfő
Publikálásért felelős: rongo.hu

További sajtóközlemények: rongo.hu

WWF Magyarország: vizeink fele sem egészséges!

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség ma publikált jelentése szerint vizeink állapota lehangoló: jelenleg az európai felszíni vizek csupán 40%-a egészséges.

Egyéb

Starbucks kávézó nyílt Debrecenben

A Fórum bevásárlóközpontban nyitott üzlettel együtt 21 magyarországi taggal rendelkezik a világhírű kávézólánc.

Marketing

G Data: Felfedezték az első androidos férget

Jelentős kárt tehet a mobilokban az első androidos féreg, amely egy nyitva felejtett hibakereső interfészen keresztül juthat be készülékbe.

IT/Telekom

Cég belépés
Cég regisztráció

Friss hírek

Népszerű közlemények

06/26 300 millió forint támogatást kap a Varga Pincészet
07/03 Ha a szemünk a legfontosabb érzékszervünk, vajon miért nem védjük jobban?
06/28 Starbucks kávézó nyílt Debrecenben
07/03 WWF Magyarország: vizeink fele sem egészséges!
06/28 G Data: Felfedezték az első androidos férget
07/03 Megnyílt a századik Diego üzlet Magyarországon
07/16 Az eddigieknél kényelmesebben és olcsóbban juthatunk ki vele a reptérre és minden negyedik ember kipróbálná

Friss címkék

Széchenyi 2020 program fejlesztés szőlő bor Csabagyöngye időjárás MOTIMENT Kft. munkaerőpiac Szőnyi Zoltán munkaerőhiány Környezetvédelmi Világnap WWF fenntartható élet műanyag óceán szennyezés környezetszennyezés erdőgazdálkodás természetvédelem erdő JURA KURA kávé kávéfogyasztás kávéfőző eszpresszó HTC U12+ HTC HTC BoomSound HTC • Edge Sense 2 Skybaby energiaital Skybaby Energydrink pin-up Mizse Magyarvíz Kft. ásványvíz Mizse ásványvíz KÜRT KÜRT Zrt. GDPR adatvédelem törvény SeCube Brno terjeszkedés Ultrabalaton NN Ultrabalaton Badacsonyörs Balaton futóverseny MOTIMENT informatika robotika irodai munkafolyamatok Siemens Press Award 2018 Siemens Press Award Siemens Siemens pályázat regionális újságírói pályázat Siemens újságírói pályázat Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ZMJ SEG Automotive Miskolc Uwe Mang DVTK SZÉP kártya OTP SZÉP kártya hosszú hétvége OTP Bank Cafeteria üzletág Széchenyi Pihenőkártya családi pihenés belföldi turizmus Pirin Nemzeti Park Autós Országos Gyorsasági Bajnokság Hankook Racer Cup Hungaroring WTCR – World Touring Car Cup Hankook Racer Cup 2018 BMW E30

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com